10-vuotiaan vantaalaistytön raju joukkopahoinpitely kuvattiin ja jaettiin somessa – Järkyttynyt äiti MTV:lle: "Vanhempi tyttö sanoi, että he tekevät jumalalle palveluksen tappamalla tyttäreni"

Vantaalainen perheenäiti kirjoittaa Facebookissa tapahtumasta, jossa nuorisojoukko pahoinpiteli hänen 10-vuotiaan tyttärensä Vantaan Tikkurilassa. Pahoinpidellyn tyttären äiti kertoo nyt MTV Uutisille, miten tapahtumat etenivät.

Yhä nuoremmat lapset kiusaavat 2:00
Yhä nuoremmat kuisaavat toisia lapsia. Miksi?

10-vuotias lapsi oli ollut ystävänsä luona, jolle nuorisojoukko oli soittanut ja pyytänyt heitä käymään Tikkurilan kirjaston vieressä sijaitsevassa puistossa.

Pahoinpitely oli äidin mukaan alkanut välittömästi, kun tyttö saapui puistoon.

– Vanhempi, noin 15-vuotias tyttö, oli tiedustellut tyttäreltäni onko hän muslimi. Tytär ei vastannut kysymykseen, jolloin 15-vuotias oli sanonut tyttäreni joutuvan helvettiin, jossa saatana raiskaa hänet, järkyttynyt äiti kertoo.

– 15-vuotias oli myös sanonut, että he tekevät jumalalle palveluksen tappamalla tyttäreni.

Tämän jälkeen tyttöä alettiin pahoinpidellä. Häntä lyötiin ensin naamaan avokämmenellä. Häntä pahoinpideltiin myös nyrkein ja potkuin. Kun tyttö kaatui maahan, iskuja kohdistettiin päähän ja keskivartaloon. Lisäksi tytön päälle oli ilmeisesti kaadettu energiajuomaa sekä revitty hiuksista, äiti kertoo.

Tytön kertoman mukaan fyysiseen pahoinpitelyyn osallistui noin kuusi tai seitsemän nuorta, joista yksi oli poika ja loput tyttöjä.

Pahoinpitely kuvattiin

Pahoinpitelyn ympärille kerääntyi tytön oman arvion mukaan noin parinkymmenen nuoren joukko, jotka huutelivat ja kuvasivat pahoinpitelyä. Kukaan katselijoista ei puuttunut pahoinpitelyyn. Videota on äidin mukaan jaettu ainakin sosiaalisessa mediassa, Snapchat-palvelussa.

Tytön isä on nähnyt pienen pätkän videosta, mutta äiti ei ole halunnut sitä katsoa. Äidillä ei myöskään ole tiedossa, onko videota jaettu muualle.

Tilanne keskeytyi vasta paikalle sattuneen vieraan naisen väliintuloon. Nainen komensi nuoret tiehensä ja otti tytön turvaan autoon. Nainen hälytti poliisit ja ambulanssin paikalle.

Paikalle saapui myös tyttären aikuinen tukihenkilö, joka lähti ambulanssin kyydissä tytön kanssa sairaalaan. Äiti kertoo, että sairaalassa tytöstä otettiin röntgenkuvat ja häntä tutkittiin pitkälle yöhön.

Tytär on osannut nimetä pahoinpitelijöistä ainakin neljä, jotka hän on tavannut muutamaan kerran ystävänsä kautta. Äiti on myös saanut Facebookissa lisätietoa tekijöistä sen jälkeen, kun hän kertoi tapahtuneesta Vantaan puskaradio -ryhmässä.

– Olen todella kiitollinen lisätiedoista ja ihmisten tukiviesteistä, äiti kertoo.

Vantaalaiset vanhemmat huolissaan

Äidin Facebook-julkaisun alla on lukuisia järkytyneitä kommenteja. Hän uskoo, että moni paikallinen vanhempi on huolissaan, sillä pahoinpitelyä todisti niin moni vantaalaisnuori. Äidin mukaan myös pahoinpitelijät ovat todennäköisesti vantaalaisia.

– Eräs aikuinen oli minuun yhteydessä, että hänen tyttärensä joutui sunnuntaina Tikkurilassa samankaltaisen pahoinpitelyn uhriksi. En kuitenkaan tiedä oliko kyseessä sama porukka, äiti sanoo.

Tyttö on saanut ammattiapua pahoinpitelyn jälkeen. Tällä hetkellä tytär voi äidin mukaan fyysisesti hyvin, mutta on henkisesti todella järkyttynyt ja peloissaan.

– Onneksi ei tullut vakavampia vammoja mustelmien ja lihassäryn lisäksi. Toivottavasti tyttö toipuu aikanaan henkisestä järkytyksestä, äiti toteaa.

Poliisi tutkii tapausta

Itä-Uudenmaan poliisi on vahvistanut tutkivansa tapausta.

– Pahoinpitelyn motiiveista ei tässä vaiheessa pystytä sanomaan mitään. Pyydämme kuitenkin, että asiasta jotain tietävät kertoisivat kaikki havaintonsa ja tietonsa Itä-Uudenmaan poliisille, sanoo tutkintaa johtava rikoskomisario Timo Luoto tiedotteessa.

Tytön äiti ihmettelee, ettei poliisi ole vielä ollut heihin yhteydessä. Äiti onkin lukenut uutisista, että poliisi tutkii tapausta. Paikalle saapuneet poliisit olivat äidin mukaan kertoneet, että näissä tapauksista tehdään aina rikosilmoitus ja ilmoitetaan vanhemmille.

– Poliisi ei ole ollut minuun tai tytön isään missään yhteydessä, äiti ihmettelee.

Lue myös:

    Uusimmat