10 vinkkiä: Näin saat kauniin rusketuksen ilman palamista

Tasaisen ja kauniin rusketuksen voi saavuttaa ilman palamista, kunhan muistaa käyttää tarpeeksi korkeaa aurinkosuojakerrointa ja lisätä sitä tasaisin väliajoin. Ota rusketusvinkit talteen!

Täydellistä rusketusta tavoitellessa iho on helppo käräyttää. Ei ole olemassa sataprosenttisen turvallista tapaa ruskettua auringossa, mutta näitä vinkkejä apuna käyttäen et ainakaan korvenna ihoasi matkalla päivettyneeseen, kauniiseen ihoon.

1. Onko oman ihosi sävyä vaalea vai tumma? Vaaleampi iho tarvitsee korkeamman aurinkosuojakertoimen. Jos sinulla on tummempi iho, joka ei ole altis palamiselle, hiukan matalampi suojakerroin riittää.

2. Vältä auringonottoa keskipäivän ja iltapäivän aikaan. Tunnit klo 11.00–15.00 välillä ovat yleensä päivän kuumimmat ja suuren uv-säteilyn määrän tähden myös iholle vahingollisimmat.

3. Jos aiot uida tai vilvoitella vedessä, varmista, että aurinkorasvasi on vedenkestävää. Lisää suojavoidetta tunnin välein.

4. Tummat värit vetävät puoleensa lämpöä, joten tummat vaatteet auttavat sinua saamaan paremman rusketuksen. Jos aurinko normaalisti polttaa hartioitasi, käytä hihallista paitaa päivän kuumimpana aikana.

5. Älä makaa auringossa tuntikausia putkeen. Nouse ylös puolen tunnin välein ja vilvoittele itseäsi, käy esimerkiksi uimassa ennen kuin palaat takaisin paikallesi palvomaan aurinkoa. Varmista, että olet lisännyt aurinkovoidetta!

6. Lisää after sun -voidetta auringonoton jälkeen. Se viilentää ja kosteuttaa ihoasi.

7. Jos satut palamaan auringossa, pysy varjossa ennen kuin palanut ihosi on parantunut. Viileä kylpy tai suihku auttavat, samoin kylmähauteet. Lisää kosteusvoidetta tai after sun -voidetta, äläkä raavi ihoasi tai se menee huonommaksi.

8. Mikäli palat todella helposti, käytä ensimmäiset aurinkoiset päivät korkeaa suojakerrointa (40–50), jotta ihosi saa rauhassa tottua aurinkoon. Ihon totuttua voit koettaa 30-suojakerrointa, mutta ei matalampaa suojakerrointa kuin 15.

9. Tarkista päivän UV-säteilyn indeksi. Mitä korkeampi indeksi on, sitä todennäköisemmin rusketut – mutta muista kuitenkin, että esimerkiksi luvun ollessa 6 se tarkoittaa sitä, että ihotyypistä riippuen ihon polttaa helposti jo 5–30 minuutissa.

10. Mikäli auringonotto hirvittää, voi luonnollisen näköisen rusketuksen saada nykyään myös purkista – turvallisesti, ilman laikukkaan oranssia lopputulosta.

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja