10 turhankin yleistä älypuhelinmokaa – varothan näitä?

Kulutatko turhaan puhelimesi akkua tai vaarannatko kenties koko puhelimesi toimivuuden? Lue, mitkä 10 älypuhelinvirhettä ovat turhankin yleisiä!

Jos omistat älypuhelimen, on hyvin todennäköistä, että sorrut useampaankin seuraavista yleisimmistä virheistä, jotka pahimmillaan pienentävät puhelimesi elinikää tai ainakin kuluttavat turhaan akkua.

Lue, mitkä ovat 10 yleisintä puhelinmokaa!

1. Väärä laturi

Vaikka mieli tekisi säästää, oikea hetki ei ole esimerkiksi iPhonen laturia ostettaessa. Halpiskopiot ovat toki edullisempia, mutta niiden latureiden on todettu aiheuttavan paloja ainakin iPhone-puhelimissa. Tässä tapauksessa Applen omat laturit ovatkin varmin valinta.

2. Salasanasuojaus hallussa?

Yli puolet iPhone-käyttäjistä sanoo, ettei käytä pääsykoodia puhelimessaan. Puhelimet ovat kuitenkin varkaiden suosiossa, joten pääsykoodi kannattaa!

3. Lämpötilasta välittämättä

Rannalle meno kesällä on tietysti ihanaa, mutta puhelimellesi se on raskasta! Liika kuumuus ja jopa kylmyys voi saada sen sammumaan iäksi. Yritä siis pitää puhelimesi huoneenlämmössä aina, kun mahdollista.

4. Liikaa ilmoituksia?

Jos saat push-ilmoituksen jokaisesta sähköpostista ja muista eri applikaatioiden viesteistä, kuluu akkusi kuin huomaamatta. Sammuta ilmoitukset ja käy tarkastamassa uusien sähköpostien tilanne säännöllisesti.

5. Päällä vai pois?

Tarvitsetko puhelintasi jokaisen päivän jokaisena sekuntina? Kun puhelin on päällä 24/7, akku kuormittuu ja saattaa lopulta lakata toimimasta. Kun tarvitset aamuherätystä, kävisikö perinteinen herätyskello? Näin voisit sammuttaa puhelimesi yöksi.

6. Lataat liikaa

Jos laitat puhelimesi lataukseen koko yöksi joka yö, akku saattaa kyllä latautua, mutta tuhoat sitä samalla. Laturi olisi hyvä irrottaa heti, kun akku on täynnä, jotta akun elinikä olisi mahdollisimman pitkä.

7. Kirkasta

Myös liian kirkas näyttö syö akkuasi. Aseta näytön kirkkaus suosiolla matalammalle, sillä tuskin tarvitset superkirkasta näyttöä ainakaan päivänvalossa.

8. Turhat applikaatiot

Jos puhelimesi on täynnä applikaatioita, joita et käytä, tuhlaat vain akkua. Jos applikaatio on hyödyllinen ja käytät sitä usein, pidä se, mutta jos se on lojunut käyttämättömänä jo viikkoja, kannattaa suosiolla hankkiutua siitä eroon.

9. Bluetooth ja Wi-Fi

Moni ei ymmärrä, että jos Wi-Fi ja Bluetooth ovat jatkuvasti päällä, akku kuluu loppuun nopeammin. Nopea ratkaisu onkin kytkeä ne pois päältä.

10. Sijaintipalvelut päällä

Jos annat GPS:n seurata kaikkia applikaatioitasi, kuluu akkusi jatkuvasti. Ei ole mitään syytä, miksi kaikkien applikaatioiden pitäisi tietää liikkeesi koko ajan. Puhelimen asetuksista löydät Tietosuoja-kohdan ja sieltä Sijaintipalvelut, jolta pääset tarkistamaan, montaako applikaatioistasi GPS seuraa jatkuvasti.

Lähde: Likes

Lue myös:

    Uusimmat