10 ruokaa, jotka virkistävät mieltäsi

Onko veltto olo? Bodyandsoul.com selvitti ruuat, jotka pitävät mielesi aktiivisena ja hyvinvoivana.

Bodyandsoul.com paljasti kymmenen mieltä kohentavaa ruokaa. Ennen kuin säntäät kauppaan ostamaan pussillisen karkkia, lue, mihin kannattaisi mieluummin investoida. Tieteellisesti todistetusti nämä ruuat kohottavat mielialaasi!

1. Lohi

150-200g pala lohta kattaa päivän hyvien rasvojen tarpeen, joita elimistö tarvitsee. Nämä rasvat edistävät kehon solujen kykyä tuottaa elintärkeitä hormoneja, mukaan lukien niitä, jotka vaikuttavat mielialojen säätelyyn. Nauti kalaa 2-3 kertaa viikossa.

2. Saksanpähkinät

Saksanpähkinöissä on välttämättömiä rasvoja, jotka edistävät solujen terveyttä. Kymmenen saksanpähkinää päivässä auttaa optimoimaan soluseinämien rakennetta ja alentaa todistetusti kolesterolitasoa.

3. Kananmunat

Kananmunat ovat hyvä koliinin lähde. Koliinilla on lukuisia hyviä vaikutuksia niin mielialaan, energiatasoihin kuin solukalvon toimintaan.

4. Täysjyväleipä

Verensokerin säännöstelyn kannalta on tärkeää valita vähähiilihydraattista leipää. Sen ravintoaineet pitävät energiatasosi ja näin ollen myös mielialasi tasaisempana.

5. Punainen liha

24–35-vuotiaiden naisten väsymyksen yleisin syy on raudan puute. Lihaa syövien kannattaa nauttia punaista lihaa muutaman kerran viikossa saadakseen tarpeellisen määrän rautaa.

6. Vihreä tee

Vihreää teetä voit nauttia vaikka päivittäin. Se pitää verensokerin tasaisena, mielesi valppaana ja saattaa helpottaa kamalaa makeanhimoa, joka iskee lounaan jälkeen.

7. Tumma suklaa

Tummassa suklaassa on reilusti kaakaota ja flavonoideja, jotka ehkäisevät mahdollisesti sydän- ja verisuonitauteja. Pari palaa tummaa suklaata päivässä laajentaa verisuonia, vähentää sydäninfarktin riskiä ja alentaa veren kolesterolia.

8. Kahvi

Luonnollisesti kahvin kofeiini piristää ja saa kehomme liikkeelle. 1-2 kuppia maitopohjaista kahvia päivässä on sopiva määrä.

9. Merilevä

Merilevä on yksi parhaimmista jodin lähteistä, mineraali, jota tarvitaan optimaaliseen kilpirauhasen ja aineenvaihdunnan toimintaan, jotka vaikuttavat suurimmissa määrin aktiivisuuteesi ja mielialaasi.

10. Vihannekset

Esimerkiksi papu, missä muodossa tahansa, sisältää hitaasti sulavia hiilihydraatteja. Tämä auttaa säätelemään serotoniinia ja pitämään mielesi tasapainoisena.

AVA

Lähde: Bodyandsoul.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja