10 ihanaa ideaa: Näin piristät tylsää sisustusta!

Kaipaako kotisi uutta ilmettä? Kokosimme kymmenen vinkkiä sisustuksen piristykseen.

1. Löydä ongelmakohdat

Miksi kotisi on tylsä ja mitkä ovat sisustuksesi ongelmakohdat? Onko tyyli sotkuinen, vai riitelevätkö värit keskenään?

Katso huoneitasi uusin silmin ja näe, mitkä asiat kaipaavat uudistusta.

2. Suunnittele

Seuraavaksi on aika suunnitella: millainen tyyli miellyttää sinua? Hae ideoita sisustuslehdistä ja leikkaa niistä löytyneistä kuvista vaikkapa kuvakollaasi. Näin näet, millaisia asioita toivot myös omaan kotiisi ja voit lähteä muokkaamaan sisustustasi sen mukaan.

3. Selkeytä

Yleinen sisustusongelma on se, että tavaraa on yksinkertaisesti liikaa tai säilytysjärjestelmiin ei ole panostettu riittämiin. Aloita siis käymällä koko huushollisi läpi ja heitä kaikki ylimääräinen joko roskiin tai kierrätykseen.

Selkeytä sisustustasi myös muuten – toimivatko huonekalut tämän hetkisillä paikoillaan, vai löytyisikö esimerkiksi sohvalle uusi, parempi paikka?

Kun olet saanut huoneisiin selkeää järjestystä, on lopputulosta helpompaa lähteä muokkaamaan.

4. Yhtenäistä

Hae huoneisiin yhtenäistä linjaa: Pohdi erityisesti värejä, joiden avulla voit joko yhdistää tai erottaa. Hyvä perussääntö on hankkia huonekalut perusväreissä ja piristää yleisilmettä raikkailla somisteilla, kuten sohvatyynyillä ja pirtsakan värisillä verhoilla.

5. Väritä

Valitse yksi tai kaksi tehosteväriä, joiden keskellä tunnet olosi hyväksi. Tuo tätä väriä esiin eri paikoissa: se samalla yhtenäistää huoneen sisustusta ja piristää kotiasi.

Muista, että myös pienillä maalausprojekteilla saat ihmeitä aikaan: Kokeilehan maalata vaikkapa eteisen yksi seinä aurinkoisen keltaiseksi – huomaat sen tuovan iloa ja raikkautta koko kotiisi!

6. Tuunaa

Jos olet kyllästynyt vanhoihin huonekaluihisi, älä heitä niitä vielä pihalle. Tuunaaminen on nyt erityisen trendikästä eikä suotta: Vanhasta saa tehtyä uutta pienelläkin vaivalla. Uusi maalipinta tai verhokangas muuttaa huonekalusi jälleen uudeksi ilman turhaa rahantuhlausta.

7. Valaise

Yksi suurimpia sisustusongelmia suomalaiskodeissa on valaistus: Harmillisen usein luotetaan pelkkään tehokkaaseen työvaloon, vaikka tunnelmavalaistus on yhtä tärkeä. Hanki kotiisi useita eri valonlähteitä ja asettele niitä useaan eri tasoon. Huomioi se, mitä huoneessa tehdään ja suunnittele valaistus sen mukaan.

8. Huomio yksityiskohtiin

Ei ole aivan sama, millaisissa kukkaruukuissa viherkasvisi ovat tai millainen roskalaatikko kylpyhuoneessa on. Yksityiskohdat muodostavat kokonaisuuden, joten älä huoli kotiisi esineitä, jotka eivät sovi sinne.

9. Vehreyttä peliin!

Kukat ja viherkasvit jos mitkä piristävät sisustusta nopeasti ja helposti. Leikkokukat vaasissa tuntuvat valaisevan koko huoneen kesäisellä tunnelmallaan ja viherkasvi ikkunalaudalla tuo vehreyttä huoneeseen.

10. Ylellisyyttä ympärillesi

Tuo arkeen luksusta valitsemalla pehmoisia ja ylellisiä kodintekstiilejä: Ne muokkaavat myös sisustustasi parempaan suuntaan. On ihana asettaa jalka pehmeälle matolle pimeänä arkiaamuna tai kietoutua ylelliseen pyyhkeeseen saunan jälkeen.

Muista myös muut arjen pienet nautinnot, kuten kaunista hehkua ympärilleen luovat kynttilät ja lämmin torkkupeitto, jonka alle kaikki voivat kerääntyä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja