Mainos

10 asiaa, jotka yhdistävät maailman onnellisimpia ihmisiä

Onnellisuuden tavoittelu voi olla helpompaa kuin luulisi.

Positiivisen psykologian isänä pidetty yhdysvaltalaisprofessori Martin Seligman on sanonut, että 60 prosenttia ihmisen onnellisuudesta on perittyä ja loput 40 prosenttia kiinni siitä, kuinka itse päätämme onnellisuuteen suhtautua.

Seligman on kiteyttänyt onnellisuuden tietämykseksi siitä, mitkä ovat omia vahvuuksia ja käyttämällä niitä hyväksi kehittyen eteenpäin.

Nämä tavat yhdistävät maailman onnellisimpia ihmisiä:

1. He osaavat nauttia hetkestä

Onnelliset ihmiset nauttivat hetkestä – olivat ne sitten hyviä tai huonoja. He osaavat olla hetkessä läsnä. Onnelliset ihmiset keskittyvät niihin asioihin, joita voivat muuttaa ja sivuuttavat asiat, joille eivät mahda mitään.

2. He näkevät haasteissa kehityksen mahdollisuuden

Onnelliset ja menestyneet ihmiset osaavat nähdä haasteissa kehittymisen mahdollisuuden. Sen sijaan, että he hakisivat jatkuvasti onnistumisia, jotka vain vahvistavat heidän itsetuntoaan, he hakevatkin haasteita.

3. He ympäröivät itsensä onnellisilla ihmisillä

Ympärillämme olevilla ihmisillä on suuri vaikutus siihen, mitä tunnemme ja mihin suuntaan olemme elämässämme menossa. Tästä syystä negatiivisten ihmisten karsiminen omasta lähipiiristä voi olla meille oikeasti hyväksi.

4. He unelmoivat

Ilman tulevaisuuteen maalattuja haaveita katsomme vain menneisyyttämme. Tästä syystä suunnitelmilla ja unelmilla on merkittävä vaikutus koko maailmankatsomukseemme. Eräässä Japanissa tehdyssä tutkimuksessa paljastui, että onnellisia ihmisiä yhdisti juurikin se, että heillä jokaisella oli ”syy nousta sängystä joka aamu”.

5. He osaavat odottaa

Mitä suuremmasta unelmasta on kyse, sitä enemmän kärsivällisyyttä se vaatii. Onnelliset ihmiset sisäistävät tämän ajatuksen ja osaavat odottaa tulevaa kärsivällisesti.

6. He järjestävät itselleen omaa aikaa

Jos aina vain kerää lisää tehtävää itselleen, uupuu nopeasti. Varsinkin silloin, kun se syö aikaa yöunista tai rentoutumisesta. Opettele sanomaan myös ”ei”.

7. He käyttävät rahaa elämyksiin materian sijaan

Uusien vaatteiden tai tavaroiden arvo on pientä verrattuna kokemuksien ja elämysten tuomaan iloon. Onnellisia ihmisiä yhdistää se, että he lähtevät ennemmin matkustelemaan kuin ostavat älyttömän kalliita tavaroita kotiinsa.

8. He antavat enemmän kuin ottavat

Onnelliset ihmiset tietävät, että elämä on aina täynnä mahdollisuuksia, uusia kokemuksia ja uusia työpaikkoja. Siksi he antavat muille omastaan. Onnelliset ihmiset auttavat apua tarvitsevia ja lahjoittavat heille, joilla on vähän.

9. He sietävät

Psykologi Peter Kramerin mukaan sietokyky on masennuksen vastakohta. Onnelliset ihmiset tietävät, kuinka vaikeuksista päästään yli ja jatketaan eteenpäin. Japanilainen sananlasku: ”Kaadu seitsemän kertaa, nouse ylös maasta kahdeksan” pätee hyvin onnellisten ihmisten kohdalla. Onnelliset ihmiset tietävät myös, että vaikeuksien selättäminen opettaa paljon.

10. He oppivat aina uutta

Onnelliset ihmiset haluavat aina oppia uutta, lukea uusia kirjoja, tutustua uusiin kulttuureihin ja opiskella uusia kieliä. He tietävät, että kasvu ja uuden oppiminen tarkoittaa elämistä.


Lähde: Lifehack

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.