10 asiaa, joita Kate Middleton ei saa tehdä vihkimisen jälkeen

Pian Kate Middleton ei ole enää Kate, vaan Hänen kuninkaallinen korkeutensa, jolta odotetaan tiettyjä asioita. Poliittiseen virkaan hän ei saa hakea, saatikka tehdä töitä muutenkaan. Entä miksi simpukoiden syöminen on kiellettyä?

Vain yhtä sukupolvea aiemmin joku Kate Middletonin kaltainen, liian läheiseksi brittiläisen kuningasperheen kanssa tullut nainen olisi eliminoitu. Kun tuleva kuningas prinssi William sai nyt luvan kosia aatelitonta henkilöä, Iso-Britannia sai huomata luokkarajojen hämärtyneen. Ainoa ongelma tässä erinomaisen edistyksellisessä ajattelussa on, että kuninkaallinen perhe on edelleen hyvin takaperoinen ja vanhanaikainen – mitä tiettyihin asioihin ja etikettiin tulee.

Kate, joka on ensimmäinen tavallinen nainen, joka pääsee Windsorin perheen joukkoon, tulee tuntemaan muutokset elämässään selkeämmin kuin monet edelliset prinsessat. Royalwedding.yahoo.com listasi kymmenen asiaa, joita tuleva morsian ei saa tehdä enää sen jälkeen, kun rakastavaiset on vihitty.

1. Häntä ei voi enää kutsua nimellä Kate

Kun Kate Middleton vihitään, hänen virallinen tittelinsä tulee olemaan Hänen kuninkaallinen korkeutensa, Walesin prinsessa Catherine. Häntä voidaan kutsua Catherineksi, mutta Kate ei kuninkaallisen mittapuun mukaan kuitenkaan enää kelpaa.

2. Hän ei voi äänestää

Periaatteessa kuningatar ja muut hänen perheenjäsenensä saavat äänestää, mutta he eivät tee niin. Käytännössä sitä nimittäin pidettäisiin perustuslainvastaisena, sillä heidän tulee lain mukaan olla puolueettomia. Kuninkaallisen perheen julkinen rooli perustuu jokaiseen sosiaaliluokkaan samaistumiseen, vähemmistöt mukaan lukien.

3. Hän ei voi hakea poliittiseen virkaan

Edellä mainituista syistä myös tämä on kielletty.

4. Hän ei voi paeta tarkastelua

Kuningasperhe on Britannian seuratuin perhe ja jatkuvan tirkistelyn ja juoruilun kohde. Oltuaan median valokeilassa viimeiset yhdeksän vuotta, Kate on saanut osansa median kritiikistä mitä arkipäiväisimmistä ja vähäpätöisemmistä asioista.

Hän on aateliton. Hän on pöyristyttävä pyrkyri. Hän ei ole tarpeeksi seurallinen. Hänen äitinsä on lentoemäntä, joka käyttää sanaa vessa!

Julkisuuden vahtikoira kyttää Katea 24/7 ja tarkastelu tulee koskettamaan kaikkia hänen elämänsä alueita. Tiesitkö, että Middletonin perhe pystyy jäljittämään sukujuurensa vain 1500-luvun puoliväliin asti? Joten mitähän heidän sukunsa puuhaili vuonna 1413? He varmasti salailevat jotain!

5. Hän ei voi pelata Monopolia

Vuonna 2008 Yorkin herttua prinssi Andrew sanoi, että kuninkaallisella perheellä ei ollut lupaa pelata Monopolia kotona, koska "se yltyy liian häijyksi". Kukaan perheestä ei ole vielä paljastanut, mitä he pelaavat joululomalla.

6. Hän ei saa sanoa tai tehdä mitään kiistanalaista

Hän ei muun muassa saa hyväksyä suuria rahasummia "bisnesmiehiltä" heidän päästäkseen juttusille prinssin kanssa. Sääntö myös kattaa sen, ettei Kate saa ilmaista suosimaansa poliittista, sosiaalista tai seksuaalista asemaa – yleisesti ottaen mitään henkilökohtaista.

Toistaiseksi Kate on menestynyt tässä saumattomasti, eikä ole asettunut poikkiteloin missään tilanteessa. Myönnättäköön, että maailma on kuullut hänen puhuvan vain kerran hänen mentyä Williamin kanssa kihloihin ja se oli kovin harjoiteltu tapahtuma.

7. Hän ei saa syödä simpukoita

Iso-Britannian kuninkaallisille ei ole ilmeisesti koskaan tarjoiltu simpukoita ruokamyrkytyksen pelossa. Eli jos Kate ei pysty elämään ilman äyriäisiä, hänen on etsiskeltävä niitä omalla ajallaan.

8. Hän ei saa tehdä töitä

Tiedossa on, että kuninkaallisuus ja ura eivät oikein sovi yhteen. Esimerkiksi prinssi Charlesin tehdasura kariutui ja kreivitär Sophie Wessexin täytyi jättää pr-firmansa.

Katen tapauksessa koko työttömyysskenaarion ei tulisi olla hänelle vaikeaa. 29-vuotiaana hän on vanhin tulevan kuninkaan kanssa naimisiin menevä vanhapiika ikinä ja vaikka hänellä onkin taiteen historian loppututkinto ja vuosien elämänkokemus, Kate on torjunut työt aina kun se on ollut mahdollista. Ellei seitsemän kuukauden pestiä Jigsaw-vaateketjun vapaa-ajan asusteiden sisäänostajana lasketa – ja lyhytaikaista työskentelyä Party Pieces -perheyrityksessä.

9. Hän ei saa allekirjoittaa mitään epävirallista

Jos Williamista tulee kuningas, tulevana valtion potentiaalisena neuvonantajana Kate saattaa jossain vaiheessa joutua allekirjoittamaan valtion papereita ja tekemään lakimuutoksia aviomiehensä puolesta. Tässä asemassa olevia kielletään tiukasti allekirjoittamasta mitään, mikä voisi johtaa heidän allekirjoituksensa kopiointiin tai väärentämiseen. Viime vuonna prinssi Harry rikkoi tätä sääntöä antamalla nimikirjoituksensa kätensä loukanneen tytön kipsisidokseen. 17-vuotias tyttö oli niin innoissaan, että sanoi säilyttävänsä sidoksen vitriinissä, mikä tuskin ilahdutti kuningatarta.

10. Hän ei saa syödä päivällistään loppuun

Kate saattaa jäädä nälkäiseksi, jos on hitaampi syömään kuin tulevan aviomiehensä isoäiti. Sääntö nimittäin kuuluu, että kun Iso-Britanniassa kuningatar lopettaa syömisen, muutkin lopettavat, vaikka haarukka olisi edelleen kädessä.

MTV3/Helmi

Lähde: Royalwedding.yahoo.com

Kuvat: Getty Images, WireImage/AOP

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja