10 asiaa, joita et tiennyt Leonardo DiCapriosta

Leonardo DiCaprio tähditti viime vuonna elokuvia Inception ja Suljettu saari. Tiesitkö nämä Digitalspy.co.uk:n listaamat asiat tästä lahjakkaasta näyttelijästä?

Näyttelijä Leonardo DiCaprio on ollut julkisuuden valokeilassa jo pienestä pitäen. Hänen uransa alkoi tekemällä televisiomainoksia, opetusvideoita ja lastenohjelmia, kunnes hän sai suurempia rooleja esimerkiksi tilannekomediasta Growing Pains, Robert De Niron elokuvasta This Boy's Life ja Johnny Deppinkin tähdittämästä menestysfilmistä What's Eating Gilbert Grape. Myöhemmin DiCaprio tuli tunnetuksi erityisesti elokuvasta Romeo + Juliet sekä vuoden 1997 kassamagneetista Titanic, mutta mies on nähty monissa muissakin ikimuistoissa elokuvissa – kuten neljä Oscar-palkintoa kahmineessa Inceptionissa. Tiesitkö nämä kymmenen asiaa DiCapriosta?

1. Leonardo Wilhelm DiCaprio syntyi Los Angelesissa 11. marraskuuta 1974 sarjakuvakauppias George DiCapriolle ja entiselle oikeussihteeri Irmelin Indenbirkenille. Hänen vanhempansa erosivat pian Leonardon syntymän jälkeen, mutta pitivät toisiinsa kohteliaat välit poikansa tähden.

2. Leonardo esiintyi Romper Room -lastenohjelmassa kolmevuotiaana, mutta hänen häiriökäyttäytymisestään kuvauksissa tuli paljon valituksia ja poika jätettiin lopulta pois ohjelmasta.

3. Hänen lapsuudenkotinsa tilalla on nyt Los Felizin kirjasto. Leonardo on halunnut äitinsä kanssa tukea paikkaa lahjoittamalla sinne tietokoneita ja muita elektronisia laitteita, jotka löytyvät Leonardo DiCaprion Computer Centeristä.

4. Useimmat muistavat ensisuudelmansa ja Leonardon muistikuva on hyvinkin kirkas.

– Ensisuudelmani oli elämäni kammottavin asia. Tyttö ujutti hirveän määrän sylkeä suuhuni ja kun lähdin pois, minun oli syljettävä se kaikki ulos, Leonardo muistelee.

5. Vaikka Leonardo onkin sattumalta seurustellut monen mallin, kuten Gisele Bündchenin, Helena Christensenin ja nykyisen tyttöystävänsä Bar Refaelin kanssa, hän on kuitenkin sanonut, että voisi hyvin asettua aloilleen ei-kuuluisankin naisen kanssa.

6. Leonardo kertoo Robert De Niron olevan yksi hänen suurimmista inspiraation lähteistään. Hän on kertonut miesten yhteisestä ajasta This Boy's Life -elokuvan kuvauksissa.

– Se oli ensimmäinen kerta, kun näin jonkun ottavan näyttelemisen niin vakavasti. Hän oli minulle roolimalli, mies on kertonut.

7. Leonardo olisi otettu näyttelemään Dirk Diggleriä vuoden 1997 elokuvaan Boogie Nights, mutta mies valitsi sen sijaan pääroolin Titanic-elokuvassa. Digglerin rooli meni lopulta Mark Wahlbergille.

8. Titanicin ohjaaja James Cameron kuvaili Leonardoa piloille hemmotelluksi, kun tähti kieltäytyi tulemasta Oscar-gaalaan, vaikka Titanic oli silloin ehdolla 14 eri kategoriassa.

– Kyse ei ollut tärkeilevästä asenteesta. En vain ymmärtänyt miksi minun olisi pitänyt poseerata punaisella matolla ja osallistua gaalaan, jos en henkilökohtaisesti ollut edes ehdolla. Se on ihan niin yksinkertaista, Leonardo puolustautui.

9. Leonardo välttyi kuolemalta laskuvarjohyppäysonnettomuudessa vuonna 2004. Miehen laskuvarjo ei auennut, kun hän hyppäsi lentokoneesta, mutta kanssahyppääjä pelasti hänet syöksymällä alas ja nappaamalla tähdestä kiinni. Leonardo on myöhemmin sanonut, että silloin kuolema vilahti silmissä.

10. Leonardoa verrataan toistuvasti hänen näyttelemiinsä hahmoihin.

– Älä kuvittele hetkeäkään, että olisin todellisuudessa yksikään näyttelemistäni hahmoista. En ole. Siksi sitä kutsutaan näyttelemiseksi, Leonardo on sanonut.

Tutustu myös näihin tähtiin:

MTV3/Helmi

Lähde: Digitalspy.co.uk

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja