Mainos

10.12. Tuorejuustosuklaakakku

  • 250 g Digestive-keksejä tms.
  • 125 g voita sulatettuna
  • Täyte:
  • 3 liivatelehteä
  • 1 dl vahvaa kuumaa kahvia
  • 400 g tummaa suklaata
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • Koristeluun:
  • valkoista suklaata rouheena
  • tuoreita mansikoita tai hedelmiä

Murskaa keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos irtopohjavuokaan pohjan kokoiseksi leikatun leivinpaperin päälle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 min. Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä hieman. Sekoita tuorejuuston joukkoon. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahviin. Lisää liivate-kahviseos suklaaseokseen ja viimeisenä sokerilla maustettu vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluvadille ja koristele.

Reseptit: Alex Nurmi

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.