1,79 miljoonaa suomalaista syö viikottain valmisruokaa – tätä ahmitaan eniten

Yli 2500 suomalaista vastasi Saarioisen teettämään ja TNS Gallupin toteuttamaan tutkimukseen valmisruoasta.

Ruokavalmistaja Saarioinen teetti syyskuussa 2013 laajan tutkimuksen suomalaisten suhtautumisesta ja mielikuvista valmisruokaa kohtaan. Tutkimuksen avulla selvitettiin, mikä suomalaisten mielestä on valmisruokaa ja mikä ei, ovatko ruokakohut lisänneet epäluuloa valmisruokaa kohtaan ja mitkä asiat ratkaisevat valmisruokaa valitessa. Tutkimuksen toteutti TNS Gallup ja siihen vastasi noin 2 500 suomalaista.

1,79 miljoonaa suomalaista syö valmisruokia viikottain

Tutkimuksen mukaan yli 60 prosenttia suomalaisista käyttää valmisruokaa vähintään kerran kuukaudessa, ja 6 prosenttia ei syö koskaan valmisruokaa. Kuluttajista kolmannes, etenkin perheen alle 15-vuotiaat lapset, käyttävät valmisruokaa vähintään kerran viikossa. Viikottain valmisruokaa ahmiikin 1,79 miljoonaa suomalaista.

Suomalaiset ostavat valmisruokaa, koska niiden käyttämisen koetaan säästävän aikaa. Monet valmisruokaa säännöllisesti käyttävät eivät myöskään pidä ruoanlaitosta. Valmisruokia vältellään sen sijaan lisäaineiden, liian korkean hinnan, epäterveellisyyden sekä maun vuoksi.

Asenteissa on kuitenkin eroja ja tiettyihin valmisruokiin suhtaudutaan suopeammin kuin toisiin. Tuotteiden käytön yleisyys näkyy selkeästi suhtautumisessa. Kaikista positiivisimmin suomalaiset suhtautuvat valmiisiin karjalanpiirakoihin, joululaatikoihin sekä lihapiirakoihin. Negatiivisin suhtautuminen suomalaisilla on valmiita lihakastikkeita, mikropuuroja sekä annosmikroaterioita kohtaan.

Valmiit vihannessekoitukset suosituin valmisruoka

Saarioisten tutkimuksesta selviää, että jopa 80 prosenttia suomalaisista käyttää ruoanlaitossa valmiita vihannessekoituksia. Käytetyimpien valmisruokien joukkoon lukeutuvat myös karjalanpiirakat (60 prosenttia suomalaisista), nakit (56 prosenttia suomalaisista), grillimakkarat (54 prosenttia suomalaisista) sekä perunapakasteet (48 prosenttia suomalaisista)Suosittuja ovat myös erilaiset valmiit joululaatikot, pizzat sekä majoneesisalaatit.

Merkillepantavaa on, että suomalaiset eivät suhtaudu tiettyihin valmisruokiin lainkaan valmisruokina. Valmisruuaksi ei koeta esimerkiksi pakastettuja vihannesvalmisteita, raakamakkaraa tai muita makkaratuotteita.

Lähde: Saarioinen - Suuri valmisruokatutkimus 2013

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat