Konnataustaiset uhkailivat rikollisjengeistä irtautumista auttavaa – auttamistyötä tehnyt mies hakattiin

Mitä tapahtuu, jos eroaa rikollisjengistä? Murharyhmä kertoo, kuinka kaidalle polulle pääsee rikoskierteen jälkeen 13:34
Miten liivijengeissä suhtaudutaan, kun yksi lähtee irtautumaan porukasta? Katso videolta Murharyhmän keskustelu irtautumisesta.

Järjestäytyneistä rikollisryhmistä irtautuvia auttava mies joutui liivijengiläistaustaisten miesten uhkailemaksi ja yhden pahoinpitelemäksi Paraisilla vuoden 2022 heinäkuussa, sanoo syyttäjä.

Syyttäjän mukaan miestä oli vaadittu tulemaan laiturissa olleen moottoriveneen kajuuttaan, jossa oli kaksi muuta miestä odottamassa. 

Kajuutassa miestä oli syytteen mukaan aggressiivisesti puhutettu, komennettu miettimään mitä tämä on velkaa ja vaadittu lopettamaan työnsä Aggredissa, joka auttaa irtautumaan väkivaltarikollisuudesta. Palvelun avulla on myös irtauduttu väkivaltaisista rikollisjengeistä.

Kajuutassa miestä oli myös painostettu katkaisemaan sormensa.

Yksi miehistä, jolla on taustaa lakkautetussa liivijengi Cannonball CMC:ssä, löi uhria useita kertoja nyrkillä pään alueelle. Kahden muun miehen taustat olivat lakkautetussa United Brotherhood-jengissä.

Pahoinpitelyn jälkeen miestä uhattiin jälleen kertoen, että ensi venematka olisi pidempi.

Aggredi-pomo tekijöille: "Olet tervetullut Aggrediin"

Kahta United Brotherhoodiin kuulunutta syytetään laittomasta uhkauksesta ja Cannonballiin kuulunutta pahoinpitelystä. Lisäksi yhtä laittomasta uhkauksesta syytetyistä syytetään lisäksi Subutexin käytöstä ja sen vaikutuksen alaisena ylinopeutta ajamisesta ilman ajo-oikeutta.

Toinen laittomasta uhkauksesta syytetyistä ja pahoinpitelystä syytetty mies ovat käräjäoikeuteen toimittamissaan vastauksissa kiistäneet syytteet.

Syyttäjä vaatii kahdelle miehistä useamman kuukauden ehdottomia vankeusrangaistuksia ja yhdelle ehdollista vankeustuomiota. Lisäksi hän vaatii kahden ehdonalaisessa olleen miehen jäännösrangaistusta pantavaksi täytäntöön.

Tuoreeltaan tapauksen jälkeen Helsinki Mission väkivaltatyön päällikkö Petri Salakka julkaisi Aggredin tilillä kannanoton asiaan liittyen. Siinä vakuutettiin, ettei tapahtunut vaikuta Aggredin toimintaan.

– Erikseen vielä terveiset niille jengiläisille, jotka osallistuivat tähän tekoon ja sen suunnitteluun. Joskus tulee vielä aika, kun sinunkin tiesi rikollismaailmassa tulee päätökseen. Kun se aika koittaa, olet tervetullut Aggrediin, viestissä todettiin.

Rikospaikka: Jengirikollisesta Aggredin avulla auttajaksi 7:06
Rikospaikka: Jengirikollisesta Aggredin avulla auttajaksi. Videolla entinen United Brotherhood -liivijengiläinen kertoo, miten pääsi Aggredi-menetelmän avulla irti väkivallasta.

Lue myös:

    Uusimmat