Järjestäytyneet rikollisryhmät pahoinpitelivät järjestön työntekijän

Väkivallanteko tapahtui Aggredin mukaan noin kaksi viikkoa sitten.

Väkivallan ehkäisytyötä tekevä Aggredi kertoo sen työntekijän joutuneen järjestäytyneiden rikollisryhmien pahoinpitelemäksi.

Helsinki Mission väkivaltatyön päällikkö Petri Salakan mukaan teosta epäillyt tekijät olivat kahdesta eri rikollisjengistä. Pahoinpitely tehtiin noin kaksi viikkoa sitten.

Salakan mukaan tapauksesta on tehty rikosilmoitus Lounais-Suomen poliisille. 

–  Tämä on täysin poikkeuksellinen tapaus. Työntekijöihin ei tietääkseni ole koskaan kohdistunut minkäännäköistä uhkaa, sanoo Salakka STT:lle.

Aggredin mukaan työntekijää käskettiin lopettamaan Aggredi-työ ja esiintyminen mediassa. Häntä käskettiin myös jättämään taakseen kotipaikkakuntansa ja muuttamaan toiselle paikkakunnalle. Käskyä vahvistettiin vielä vakavamman väkivallan uhkauksella.

Twitterissä julkaistussa kirjoituksessa sanotaan, ettei väkivallanteko vaikuta Aggredin toimintaan.

– Erikseen vielä terveiset niille jengiläisille, jotka osallistuivat tähän tekoon ja sen suunnitteluun. Joskus tulee vielä aika, kun sinunkin tiesi rikollismaailmassa tulee päätökseen. Kun se aika koittaa, olet tervetullut Aggrediin.

KRP: äärimmäisen huolestuttavaa, aiemmin ei ole tapahtunut vastaavaa

Helsinki Mission Aggredi auttaa ihmisiä irtautumaan väkivaltaisesta ja rikollisesta elämästä. Sen kohderyhmänä ovat kodin ulkopuolista väkivaltaa tehneet, vakavaa väkivaltaa suunnittelevat ihmiset, ääriliikkeiden edustajat sekä rikollisjengeistä irtautuvat ihmiset ja heidän läheisensä.

–  Olemme olleet aika sellainen puolueeton alue monessakin mielessä, asiakkaat tulevat meille vapaaehtoisesti ja tajuavat kuvion, sanoo Salakka.

Exit-toimintaa keskusrikospoliisissa (KRP) johtava rikoskomisario Antti Hyyryläinen kommentoi asiaa yleisellä tasolla. Hän pitää tapausta hyvin vakavana ja poikkeuksellisena.

–  Tämä on äärimmäisen huolestuttavaa, jos ruvetaan järjestötoimijoiden tilaa ja toimintaa tällaisella väkivallanteolla rajoittamaan.

Hyyryläisen tiedossa ei ole, että koskaan aikaisemmin olisi tapahtunut vastaavaa.

–  Tietääkseni tämä on ensimmäinen kerta, kun irtautumisen tukemistyötä tekevä henkilö joutuu väkivallan kohteeksi.

KRP ei ole mukana epäillyn pahoinpitelyn tutkinnassa.

Lue myös:

    Uusimmat