Ruotsalaispelurista tuli munkki

Ruotsalaisesta ex-jalkapalloilija Kevin Lidinistä tuli buddhalainen munkki.

Tätä nykyä 25-vuotias Lidin jätti aikanaan kotimaansa Ruotsin 18-vuotiaana siirtyessään lupaavana keskikenttäpelaajana Italiaan. Hän auttoi sittemmin Pisaa nousemaan Serie C:stä pykälää ylemmäs, Italian toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Serie B:hen.

Lidin sai kuitenkin vuonna 2021 lääkäriltä kehotuksen lopettaa jalkapalloilijan ura loukkaantumisten takia. Lidin oli hukassa ja kävi identiteettikamppailua. Hän mietti elämän tarkoitusta.

Lidin kiinnostui itsensä kehittämisestä ja lähti vuosi jalkapalloilun lopettamisen jälkeen toteuttamaan muutosta. Se käynnistyi meditaatioretriitistä Thaimaassa.

Viime vuonna Lidin osallistui kuukauden ohjelmaan buddhalaisen munkin elämästä. Miehen vaaleat hiukset ajeltiin ja päälle vaihtui oranssi munkin kaapu.

– Tiedän, että monet ihmiset haluavat mennä hienoille lomille, mutta loman päätteeksi olet puhki. Voit sen sijaan meditoida ja löytää todellisen sisäisen rauhan. Se on meidän kaikkien saatavilla, Lidin sanoo Instagram-videolla.

Muille antamisen tärkeys

Lidin on kertonut Instagramissa, että ennen munkiksi tuloa hän ei todella ymmärtänyt muille antamisen tärkeyttä. 

– Kun annat jollekin, ja se tulee sydämestäsi (eikä pakotettuna), ja vastaanottaja hyväksyy lahjan ja arvostaa sitä, molemmat kokevat onnea.

Munkit, tiukan uskonnollista ja askeettista elämää luostarissa viettävät miehet, saavat ruokaa vastineeksi siunauksesta tai opetuksesta.

– Ruoan saaminen ihmisiltä, jotka elävät hyvin yksinkertaista elämää, oli vaikeaa. Buddhalaiset kuitenkin ajattelevat, että jos sinulla ei ole paljon rahaa, sinun on annettava vielä enemmän, jotta sinulla olisi parempi seuraava elämä.

– Monet länsimaalaiset eivät harjoita antamista, koska he ajattelevat, että onni on rahaa ja aineellisia asioita. Ja sen antaminen pois olisi onnesta luopumista. Siksi takerrumme asioihin, haluamme aina enemmän, emmekä ajattele muita.

Lidin huomautti, ettei antamisen tarvitse olla vaikeaa.

– Anna vain se, mikä sinulle sopii, tai auta vapaaehtoistyössä. Tarkoitus ratkaisee.

Lidin on sittemmin palannut luostarin ulkopuoliseen elämään työskennellen joogaopettajana.

Lue myös:

    Uusimmat