NHL-päävalmentaja passitettiin pihalle: "Välttämätöntä"

Jääkiekon NHL-seura Seattle Kraken on vapauttanut päävalmentaja Dave Hakstolin ja apuvalmentaja Paul McFarlandin tehtävistään.

Kaksikko oli valmentanut Krakenia koko sen NHL-taipaleen ajan, vuodesta 2021 tähän kevääseen.

Krakenin GM Ron Francis kertoi seuran päätyneen Hakstolin potkimiseen kausiarvioinnin jälkeen. Vaikka hän kehui Hakstolia "hyväksi valmentajaksi ja loistavaksi persoonaksi", 55-vuotias kanadalais-yhdysvaltalainen luotsi sai lähteä.

– Nämä päätökset eivät ole koskaan helppoja, mutta koemme, että tämä on välttämätön askel varmistaaksemme, että joukkueemme parantuu ja kehittyy edelleen, Francis selvitti tiedotteessa.

Francis ilmoitti seuran alkavan etsiä seuraavaa päävalmentajaa välittömästi.

Toissa kaudella ehdolla NHL:n parhaaksi päävalmentajaksi

Kraken sijoittui tällä kaudella NHL:n runkosarjassa läntisessä konferenssissa 12:nneksi 16 joukkueen seassa. Viimeisestä pudotuspelipaikasta se jäi 18 pistettä. Seurassa pelasi suomalaisista hyökkääjä Eeli Tolvanen.

Tätä edeltävällä sesongilla Hakstol oli onnistunut luotsaamaan Krakenin NHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle. Seura pudotti tuolloin Colorado Avalanchen ensimmäisellä playoff-kierroksella seitsemässä ottelussa, mutta taipui seuraavalla kierroksella Dallas Starsille niin ikään seitsemässä pelissä.

Hakstol oli tuolla kaudella ehdolla NHL:n parhaan päävalmentajan Jack Adams -palkinnon saajaksi. Hakstol on valmentanut NHL:ssä urallaan myös Philadelphia Flyersia, josta hän sai potkut neljännellä taalaliigasesongillaan joulukuussa 2018.

Hakstol oli kymmenes tällä NHL-kaudella monoa saanut päävalmentaja.

Lue myös:

    Uusimmat