Ainakin kaksi kuoli Venäjän ohjusiskussa Ukrainan Odessassa, kertoo alueen kuvernööri

lähinnä yli 60-vuotiaista miehistä koostuva vapaaehtoisryhmä taistelee Venäjää vastaan eläkerahastojen ja lahjoitusten turvin. 3:13
Video: "Ukki"-Oleksandrin ryhmä taistelee vapaaehtoisesti Venäjää vastaan omilla raketinheittimillään.

Ukrainan asevoimien komentaja Oleksandr Syrskyi myönsi sunnuntaina, että Ukrainan joukkojen tilanne rintamalla on huonontunut.

Ainakin kaksi ihmistä kuoli maanantaina Venäjän ohjusiskussa Ukrainan eteläosassa sijaitsevassa Odessassa, kertoi alueen kuvernööri Oleh Kiper.

–  Kahdeksan ihmistä, mukaan lukien 12-vuotias poika, haavoittui vaihtelevalla vakavuudella, Kiper sanoi viestipalvelu Telegramissa.

Erillisessä viestissään kuvernööri sanoi, että isku oli vahingoittanut asuintaloja ja siviili-infrastruktuuria.

Venäjä on toistuvasti pommittanut Odessaa ohjuksilla ja lennokeilla.

Mustanmeren rannalla sijaitseva satamakaupunki on tärkeä Ukrainan viennin kannalta.

Ukraina torjui hyökkäyksiä Donetskissa

Ukraina kertoi aiemmin maanantaina torjuneensa yli 50 venäläisten hyökkäystä Donetskin alueella maan itäosassa. Maan asevoimien mukaan raskaita taisteluita käytiin Novobahmutivkan kylän pohjois- ja länsipuolella. Venäjä kertoi viikonloppuna vallanneensa Novobahmutivkan.

Ukraina väitti niin ikään torjuneensa hyökkäyksen Otsheretyneen, missä käytiin kovia taisteluita sunnuntaina. Venäjä on sanonut vallanneensa kaupungin.

Etelämpänä venäläiset yrittivät Ukrainan asevoimien mukaan toistakymmentä kertaa hyökätä ilmatuen avulla Krasnohorivkan kaupunkiin. Krasnohorivka sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Donetskista, ja se on toiminut tärkeänä tukikohtana ukrainalaisjoukoille.

Kaupunki on kuitenkin jäänyt enenevässä määrin venäläisten armoille sen jälkeen kun läheiset Avdijivkan ja Marinkan kaupungit menetettiin.

Ukrainan asevoimien komentaja Oleksandr Syrskyi myönsi sunnuntaina Facebook-päivityksessään, että Ukrainan joukkojen tilanne rintamalla on huonontunut ja että Venäjä on edennyt useassa kohdassa. Ukrainan asevoimien mukaan venäläiset haluavat vallata lisää alueita ennen 9. toukokuuta vietettävää voitonpäivää, jossa muistetaan toisen maailmansodan päättymistä.

Stoltenberg: Ukrainan ei liian myöhäistä voittaa

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi maanantaina, ettei Ukrainan ole liian myöhäistä voittaa sotaa. Stoltenberg kommentoi asiaa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa Kiovassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

–  Ukraina on ollut kuukausia alakynnessä, pakotettu säännöstelemään ammuksiaan... Mutta Ukrainan ei ole vielä liian myöhäistä voittaa, Stoltenberg sanoi.

Ukraina on ollut riippuvainen länsimaiden sotilasavusta vastustaakseen Venäjän suurempaa ja voimakkaampaa armeijaa.

–  Venäjän armeija yrittää nyt hyödyntää tilannetta, kun odotamme tarvikkeita kumppaniltamme, Zelenskyi sanoi tiedotustilaisuudessa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden antoi viime viikolla lopullisen hyväksynnän lakipaketille, joka mahdollistaa uutta rahoitusta Ukrainalle sodankäyntiä varten. Biden sanoi tuolloin varmistavansa, että kuljetukset lähtevät Ukrainaan pikimmiten.

Zelenskyi sanoi maanantaina, että "joitakin asioita on alkanut saapua", mutta ei antanut lisätietoja.

Lue lisää:

Lue myös:

    Uusimmat