Netanjahulla oma lehmä ojassa? Voi välttää oikeuden jatkamalla sotaa, arvioi suomalaisasiantuntija

Tätä pysyvä rauhansopimus vaatisi, ja siitä on merkkejä ilmassa: "Hamasin pitäisi tehdä isoja muutoksia" 2:45
Tätä pysyvä rauhansopimus asiantuntijan mukaan vaatisi – merkkejä ilmassa: “Hamasin pitäisi tehdä isoja muutoksia”

Suomalaisasiantuntija arvioi, että Israelin pääministerillä on motiivi suojella omaa poliittista uraansa jatkamalla sotaa Hamasin kanssa. 

Projektipäällikkö Cecilia Pellosniemi rauhanedistämisjärjestö CMI:stä kertoo, että Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on kovassa paikassa.

Gazan väliaikainen tulitauko on pöydällä tänään maanantaina. Äärijärjestö Hamasin edustajat vastaavat Israelin ehdotukseen väliaikaisesta tulitauosta.

Samaan aikaan paine kestävän tulitauon aikaansaamiseksi on lisääntynyt kansainvälisesti ja sisäisesti.

Pellosniemi kertoo MTV Uutiset Livessä, että monien israelilaisasiantuntijoiden mielestä Netanjahulla on kuitenkin henkilökohtainen motiivi jatkaa sotaa.

– Hänellä on paljon pelissä, koska mitä pidempään sota jatkuu, sitä pidempään hän on tämän poikkeushallituksen pääministeri. Se tarkoittaa myös sitä, että hän ei joudu omista korruptiosyytteistään oikeuden eteen.

Netanjahua syytetään muun muassa lahjusten vastaanottamisesta, petoksesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä. Hän on kiistänyt kaikki syytteet.

Saadaanko Hamasin ja Israelin välille vihdoin aselepo? 15:35
Katso myös: Nämä kuusi asiaa tekevät Israelin ja Hamasin aseleponeuvotteluista poikkeukselliset, suomalaisasiantuntija arvioi

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat