Donald Trump otti kunniaa F1-kuskin uran avausvoitosta – tallilta kylmä tiedote ex-presidentin vierailusta

Miamin F1-osakilpailuvoittoa sunnuntaina juhlinut Lando Norris on varikon kuskien keskuudessa niin pidetty, että jopa häviämistä vihaava Max Verstappen vaikutti vilpittömän onnelliselta kollegansa puolesta. McLarenin brittikuski oli jahdannut avausvoittoaan 110 GP-kisassa ennen jättipottia ja oli ehtinyt kavuta palkintopallin alemmille korokkeille peräti 15 kertaa.

– Se oli tulossa jo pidemmän aikaa, ja olen erittäin iloinen, että Lando voitti minut tänään. Hän todellakin ansaitsee sen, Verstappen tuumaili.

– On mahtavaa voittaa kisa ensimmäistä kertaa. Se on aina melko tunteellista. Se tuo mieleen ne kaikki päivät, jolloin työskenteli unelmoidessaan palkintopallista.

Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump vieraili kilpailun alla McLarenin pilttuussa, mikä sai hänet pitämään itseään Norrisin onnentuojana.

– En nähnyt häntä pilttuussa ollakseni rehellinen, olin kiireinen valmistautuessani kisaan, mutta hän näki minut (kisan) jälkeen ja tuli onnittelemaan. Hän sanoi olevansa minun onnenkaluni, koska voitin, mutta en tiedä, aikooko hän tulla useampiin kisoihin.

Norris lisäsi pitävänsä Trumpilta saamaansa huomionosoitusta kunnia-asiana.

Kiistanalaisen Trumpin vierailu McLarenin pilttuussa ennen kisaa poiki tallilta tiedotteen, jossa korostettiin poliittista sitoutumattomuutta. Talli korosti arvostavansa Yhdysvaltojen presidenttiyttä instituutiona, mutta ei kuvaillut sanallakaan ex-presidenttiä henkilönä.

– Kun pyyntö vierailusta talliimme tehtiin kisapäivänä, me hyväksyimme sen yhdessä FIA:n puheenjohtajan sekä Liberty Median ja Formula 1:n toimitusjohtajien kanssa.

McLaren jatkoi tallin olevan ylpeä siitä, että juuri se valittiin esittelemään F1:n poikkeuksellista insinööritaitoa.

Siideri virtaa

Lando Norrisin vanhemmat ottivat poikansa avausvoitosta ilon irti kotipuolessa.

– Siideri virtaa Somersetissä! Isot juhlat, Norrisin isä Adam Norris kuvaili Sky Sportsille. 

– Laskeskelin, että olen ollut paikalla luultavasti noin 900 kisassa viimeisen 16 vuoden aikana.

– Tämä on loistavaa. Olen niin iloinen hänen puolestaan.

Juhlallisuuksien ohella Norris mietti jo seuraavaa GP-voittoaan.

– Näin tapahtuu vasta, kun on ottanut ensimmäisen voiton. Tästä illasta tulee hyvä, Norris kaavaili ja vahvisti lentosuunnitelman myöhästyvän voittojuhlien vuoksi.

– Haluaisin sanoa, että tämä on vain alku, ja että olemme nälkäisiä saada lisää. Pysymme nöyrinä ja jatkamme työskentelyä, Norris summasi.

Lue myös:

    Uusimmat