Kreikkalainen fetapastasalaatti

videokuva kreikkalainen fetapastasalaatti
Harri Syrjänen

Täyttävä ja raikas fetapastasalaatti vie pikamatkalle Kreikkaan.

Ainekset

  • 80 g pastaa (raakapaino)
  • 1 iso kerä Gem-salaattia
  • 1 vihreä paprika
  • 120 g tomaattia
  • 100 g vihreitä oliiveja
  • 1/3 kurkku
  • 1 punasipuli varsineen
  • 200 g fetajuustoa
  • muutama oksa minttua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruuna mehu
  • muutama oksa oreganoa (kuivattuna hyppysellinen)
  • suolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Suikaloi paprika ja kuutioi kurkku. Pilko tomaatit. Leikkaa sipuli varsineen renkaiksi. Halkaise sitruuna. Revi salaatinlehdet pienemmiksi. Irrota mintunlehdet varresta. 

2. Valmista kastike lisäämällä oliiviöljyn sekaan suolaa ja mustapippuria, purista puolikkaan sitruunan mehu ja silppua mukaan oreganoa. Sekoita.

3. Kasaa annos ja roiski soosi päälle.

Parhaat ruokaohjelmat