Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raikas kvinoasalaatti

Julkaistu 10.09.2015 08:53

10.9.2015. Resepti Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat (Kirjapaja, 2015).

Ainekset

  • 2 dl kvinoaa
  • 3 dl paksoita tai muuta rapeakuorista salaattia
  • 2 tomaattia
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 avocado
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 1-2 kourallista kevätsipulin vihreää vartta tai ruohosipulia silputtuna
  • 3 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 3-4 rkl lime- tai sitruunamehua
  • 50 g pekaanipähkinöitä
  • 40 g parmesaania tai pecorinoa lastuina

Valmistusohje

1. Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Voit maustaa keitinveden fondilla tai ripauksella mineraalisuolaa

2. Poista tomaateista siemenet. Pilko tomaatit, paksoi, avocado ja sipulinvarret.

3. Sekoita kasvikset, kvinoa ja kaprikset. Lisää oliiviöljy ja sitrusmehu.

4. Kokoa annokset. Lusikoi salaatti lautasille, asettele päälle halkaistut kananmunat. Murustele päälle pähkinöitä ja viimeistele juustolastuilla.

Ohje on Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat.

Lisää aiheesta:

Värikäs joulusalaattiHaalea vegesalaattiCouscous-kikhernesalaattiSalaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden keraPastaa soija-kasviskastikkeellaRouhea tomaattikeitto
KasvissalaattiJuustosalaattiMakuja ja ElämääPäivän reseptiKevyitä ruokiaHuomenta SuomiAlkuruoat
Salaatit

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti
  • 10.1.15:11
    Kasvisruoka

    Kikhernesalaatti

  • 06.06.202414:04
    Kanasalaatti

    Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

  • 02.01.202012:10
    Nopeat ja helpot

    Talven paras purkkisalaatti – Pirjon helppo resepti

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 12.02.201408:57
    Kaalisalaatti

    Lehtikaalipaistos