Julkaistu
Raikas nizzansalaatti yhdistettynä fetaan on mainio ruoka kesäkeleille.
Ainekset salaattiin
- 8 pientä varhaisperunaa (Siikli)
- 1–2 kananmunaa
- 1 punasipuli
- 2–3 tomaattia
- 1 iso sydänsalaatti (Gem-salaatti)
- 1 prk tonnikalaa
- 10 oliivia
- 100 g fetajuustoa
Sitruunavinegretti
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl dijonsinappia
- 1/2 sitruuna
- 1 valkosipulinkynsi
- mustapippuria myllystä
- hyppysellinen Maldon-suolaa
Valmistusohje
- Keitä perunat kypsiksi ja toisessa kattilassa kananmunat noin 7–8 minuutin ajan niin, että keltuainen jää mehukkaaksi.
- Leikkaa punasipuli renkaiksi. Pilko tomaatti.
- Revi salaatti pienemmäksi ja pese, jos tarvis.
- Pilko keitetyt perunat puoliksi. Kuori muna ja puolita. Murra feta paloiksi.
- Kasaa salaatti ja viimeistele kastikkeella:
– Soosi on maailman helpoin, kaikki kamat kulhoon ja haarukalla sekaisin hyvällä ranneliikkeellä, Harri Syrjänen vinkkaa.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa