Tomaatti-kurkku-sipulisalaatti
Tomaatista, kurkusta ja sipulista syntyy eksoottinen salaatti, jolle tulisuutta antaa vihreä chili. Tarjoa kevyenä alkupalana leivän kanssa tai pääruoan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
4 annosta
- ½ kurkkua, 200-250 g
- 3 tomaattia
- 1 iso sipuli
- 2-3 vihreää chilipalkoa
- 1 pieni nippu tuoretta korianteria
- 1/4 tl sokeria
- 3 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Halkaise kurkku pitkittäin ja leikkaa se sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paloittele tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chilipalot. Silppua korianteri 2 ruokalusikalliseksi.
2. Sekoita kurkku, tomaatit, sipuli, chili ja korianteri. Sirottele päälle sokeria ja kaada joukkoon sitruunamehu. Sekoita hyvin. Nosta salaatti kylmään ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti