Tomaatti-kurkku-sipulisalaatti

Tomaatista, kurkusta ja sipulista syntyy eksoottinen salaatti, jolle tulisuutta antaa vihreä chili. Tarjoa kevyenä alkupalana leivän kanssa tai pääruoan lisukkeena.

4 annosta

  • ½ kurkkua, 200-250 g
  • 3 tomaattia
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 vihreää chilipalkoa
  • 1 pieni nippu tuoretta korianteria
  • 1/4 tl sokeria
  • 3 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Halkaise kurkku pitkittäin ja leikkaa se sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paloittele tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chilipalot. Silppua korianteri 2 ruokalusikalliseksi.

2. Sekoita kurkku, tomaatit, sipuli, chili ja korianteri. Sirottele päälle sokeria ja kaada joukkoon sitruunamehu. Sekoita hyvin. Nosta salaatti kylmään ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.