Kreikkalainen salaatti anjovisfileiden kera
Oletko kokeillut kreikkalaista salaattia anjovisfileiden kera? Se sopii mainiosti kuumaan kesäpäivään, sekä anjovikset että feta tuovat sopivasti suolaisuutta – jolloin vierelle sopii paljon viilentävää juomaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 3 tomaattia
- 1 kuorittu lavakurkku
- 2 vihreää paprikaa
- 1 iso punasipuli
- 3 anjovisfileetä
- 20 mustaa oliivia
- 300 g fetajuustoa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl kuivattua tai tuoretta oreganoa
- roomansalaattia
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
1. Revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi. Jaa kurkku pituussuuntaan, koverra siemenet ja leikkaa kurkku puolikuiksi. Leikkaa paprikat ja sipuli ohuiksi renkaiksi. Säästä puolet sipulista koristeluun. Viipaloi tomaatit.
2. Hienonna anjovisfileet karkeasti. Sekoita paprika, kurkku, puolet sipulista, salaatti ja anjovikset.
3. Asettele salaatti isolle vadille. Mausta öljyllä, oreganolla ja suolalla. Murusta lopuksi päälle fetajuusto ja koristele oliiveilla. Asettele tomaattiviipaleet ja punasipuli ympärille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka