Kreikkalainen salaatti anjovisfileiden kera
Oletko kokeillut kreikkalaista salaattia anjovisfileiden kera? Se sopii mainiosti kuumaan kesäpäivään, sekä anjovikset että feta tuovat sopivasti suolaisuutta – jolloin vierelle sopii paljon viilentävää juomaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 3 tomaattia
- 1 kuorittu lavakurkku
- 2 vihreää paprikaa
- 1 iso punasipuli
- 3 anjovisfileetä
- 20 mustaa oliivia
- 300 g fetajuustoa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl kuivattua tai tuoretta oreganoa
- roomansalaattia
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
1. Revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi. Jaa kurkku pituussuuntaan, koverra siemenet ja leikkaa kurkku puolikuiksi. Leikkaa paprikat ja sipuli ohuiksi renkaiksi. Säästä puolet sipulista koristeluun. Viipaloi tomaatit.
2. Hienonna anjovisfileet karkeasti. Sekoita paprika, kurkku, puolet sipulista, salaatti ja anjovikset.
3. Asettele salaatti isolle vadille. Mausta öljyllä, oreganolla ja suolalla. Murusta lopuksi päälle fetajuusto ja koristele oliiveilla. Asettele tomaattiviipaleet ja punasipuli ympärille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan