Mainos
Mainos

Oletko kokeillut kreikkalaista salaattia anjovisfileiden kera? Se sopii mainiosti kuumaan kesäpäivään, sekä anjovikset että feta tuovat sopivasti suolaisuutta – jolloin vierelle sopii paljon viilentävää juomaa.

Kuudelle

  • 3 tomaattia
  • 1 kuorittu lavakurkku
  • 2 vihreää paprikaa
  • 1 iso punasipuli
  • 3 anjovisfileetä
  • 20 mustaa oliivia
  • 300 g fetajuustoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua tai tuoretta oreganoa
  • roomansalaattia
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

1. Revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi. Jaa kurkku pituussuuntaan, koverra siemenet ja leikkaa kurkku puolikuiksi. Leikkaa paprikat ja sipuli ohuiksi renkaiksi. Säästä puolet sipulista koristeluun. Viipaloi tomaatit.

2. Hienonna anjovisfileet karkeasti. Sekoita paprika, kurkku, puolet sipulista, salaatti ja anjovikset.

3. Asettele salaatti isolle vadille. Mausta öljyllä, oreganolla ja suolalla. Murusta lopuksi päälle fetajuusto ja koristele oliiveilla. Asettele tomaattiviipaleet ja punasipuli ympärille.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.