Kreikkalainen salaatti á la Hans Välimäki

Hanki tähän salaattiin mahdollisimman kypsiä tomaatteja. Ainoa kastike, jonka salaatti tarvitsee oikean maun saavuttamiseksi on loraus kullanvihreää oliiviöljyä.

Neljälle

  • 4 luumutomaattia
  • 1 kurkku
  • 2 paprikaa
  • 1 punasipuli
  • 20 oliivia
  • 300 g fetajuustoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tl oreganoa
  • suolaa
  • erilaisia salaattilaatuja

Valmistusohje

1. Leikkaa tomaatit 8-10 lohkoksi. Kuori kurkku ja leikkaa se noin ½ cm paksuisiksi puolikuiksi. Leikkaa paprikat ja sipuli ohuiksi renkaiksi.

2. Sekoita vihannekset ja salaatinlehdet, lisää fetajuusto. Sekoita varovaisesti.

3. Asettele salaatti suurelle vadille tai annoslautasille. Norota oliiviöljy ja sitruunamehu salaatin päälle, ripottele päälle oreganoa ja hieman suolaa. Tarjoile tuoreen maalaisleivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!