Kreikkalainen salaatti á la Hans Välimäki
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662154/landscape16_9/515/290/d290ada43dedc96a0f2407c8a0e80d5a/kv/feta-56.jpg)
Hanki tähän salaattiin mahdollisimman kypsiä tomaatteja. Ainoa kastike, jonka salaatti tarvitsee oikean maun saavuttamiseksi on loraus kullanvihreää oliiviöljyä.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 4 luumutomaattia
- 1 kurkku
- 2 paprikaa
- 1 punasipuli
- 20 oliivia
- 300 g fetajuustoa
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 tl sitruunamehua
- 1 tl oreganoa
- suolaa
- erilaisia salaattilaatuja
Valmistusohje
1. Leikkaa tomaatit 8-10 lohkoksi. Kuori kurkku ja leikkaa se noin ½ cm paksuisiksi puolikuiksi. Leikkaa paprikat ja sipuli ohuiksi renkaiksi.
2. Sekoita vihannekset ja salaatinlehdet, lisää fetajuusto. Sekoita varovaisesti.
3. Asettele salaatti suurelle vadille tai annoslautasille. Norota oliiviöljy ja sitruunamehu salaatin päälle, ripottele päälle oreganoa ja hieman suolaa. Tarjoile tuoreen maalaisleivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka