Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kookoskalaa foliossa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 800 g kalafileitä
  • 80 g kookoshiutaleita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl mietoa currya
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2 rkl hienonnettua korianteria
  • 4 arkkia alumiinifoliota
  • 1 rkl seesamöljyä

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynsi, kuori ja raasta inkivääri, purista sitruunan mehu. Hienonna korianteri ja jaa kalafileet neljäksi annokseksi.

2. Kaada kookoshiutaleet kulhoon. Kaada hiutaleiden päälle 1½ dl kiehuvaa vettä ja anna sen seistä 10 minuuttia. Jauha kookosseos ja ruokalusikallinen korianteria, inkivääri, curry, suola ja sitruunamehu tehosekoittimessa. Purista joukkoon valkosipuli ja sekoita.

3. Voitele folio öljyllä. Levitä jokaiselle arkille ruokalusikallinen kookostahnaa ja aseta kala sen päälle. Levitä loppu tahna kalan päälle ja sulje folionyytit. Anna levätä 15 minuuttia. Keitä nyyttejä höyryssä 15 minuuttia. Tarjoile nyytit avattuina ja ripottele kalan päälle loppu korianteri.

Kalan valmistaminen foliossa on kätevää: kaikki aromit ja maut säilyvät nyyteissä, jotka avataan vasta tarjottaessa. Tämän kalaruoan resepti on alunperin Malesiasta. Keitetty riisi on kalan mainio lisuke. Kalana voit käyttää mitä tahansa vaaleaa kalaa, joko tuoretta tai pakastettua.

Lisää aiheesta:

Kalaa paprikan ja pinaatinlehtien keraFriteerattu marinoitu kalaRapucurryVärikäs kalapataChili-garam masala-kalaaKaalia intialaisittain
KalafileeKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière