Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Siikafileet à la meunière

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g siikafileitä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 porkkanaa
  • 100 g kukkakaalia
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Kantarellikastike

  • 25 g voita
  • 250 g kantarellejä (keltavahveroita)
  • 25 g vehnäjauhoja
  • 4 ½ dl lientä
  • ½ dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • krassia
  • limelohkoja

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Mausta fileet kevyesti suolalla ja pippurilla. Kääntele ne vehnäjauhoissa ja ruskista voissa joka puolelta.

2. Kantarellikastike: Hienonna kantarellit. Paista ne ilman että ne saavat väriä. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja sekoita kunnolla. Laita kattila takaisin levylle, lisää liemi ja kerma samalla sekoittaen. Lisää kantarellit. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä ne ja kääntele ne voisulassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kukkakaali suolavedessä pienen voinokareen kera. Huuhdo kukkakaali kylmällä vedellä. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

À la meunière tarkoittaa kevyesti jauhoissa paneerattua ja voissa paistettua, tämä on siis kaikkein maukkain tapa valmistaa paistettua kalaa. Siika pitää totta kai tarjoilla jonkin metsälisukkeen kanssa, joten tässä reseptissä kala saa kaveriksi kantarellikastikkeen.

Lisää aiheesta:

Paistettua ankanrintaa siiderikastikkeellaPaistettua kalaa sahramikastikkeessaSuikalepihvit kantarellien keraSianpotkaa WesterwaldistaPorsaanfileetä madeirakastikkeessaPannupihvi kantarellikastikkeen kera
KalafileeKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière