Siikafileet à la meunière
À la meunière tarkoittaa kevyesti jauhoissa paneerattua ja voissa paistettua, tämä on siis kaikkein maukkain tapa valmistaa paistettua kalaa. Siika pitää totta kai tarjoilla jonkin metsälisukkeen kanssa, joten tässä reseptissä kala saa kaveriksi kantarellikastikkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g siikafileitä
- ½ dl vehnäjauhoja
- 2 porkkanaa
- 100 g kukkakaalia
- voita paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Kantarellikastike
- 25 g voita
- 250 g kantarellejä (keltavahveroita)
- 25 g vehnäjauhoja
- 4 ½ dl lientä
- ½ dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- krassia
- limelohkoja
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Mausta fileet kevyesti suolalla ja pippurilla. Kääntele ne vehnäjauhoissa ja ruskista voissa joka puolelta.
2. Kantarellikastike: Hienonna kantarellit. Paista ne ilman että ne saavat väriä. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja sekoita kunnolla. Laita kattila takaisin levylle, lisää liemi ja kerma samalla sekoittaen. Lisää kantarellit. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä ne ja kääntele ne voisulassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kukkakaali suolavedessä pienen voinokareen kera. Huuhdo kukkakaali kylmällä vedellä. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti