Kaalia intialaisittain

Tavallinen kaali maistuu ihanan eksoottiselta, kun sen valmista intialaisittain. Tämä helposti valmistuva ruokalaji sopii naudan- tai lampaanliharuokien lisukkeeksi. Voit myös piristää sillä perinteisiä porsaankyljyksiä tai tarjota noutopöydän herkkuna.

4 annosta

  • 500 g tuoretta valkokaalia
  • 125 g pakasteherneitä
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 2 tl juustokuminansiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1/4 tl punaista chilimaustetta
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 vihreä chilipalko
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl garam masala mausteseosta

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali. Sulata herneet kaatamalla ne lävikköön ja huuhtelemalla niitä hetken lämpimällä vedellä.

2. Kuumenna öljy keskilämmöllä kattilassa. Pudota öljyyn juustokuminansiemen. Kun öljy tirisee, se on riittävän kuumaa. Lisää öljyyn juustokuminasiemenet ja laakerinlehdet ja kuullota muutama sekunti. Lisää kattilaan kaalisuikaleet sekä herneet ja kuullota puoli minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon chilimauste ja alenna lämpöä. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes kaali on pehmentynyt.

3. Hienonna vihreä chilipalko. Lisää kattilaan vihreä chili, suola ja sokeri. Sekoita ja jätä kannen alle hautumaan vielä 2-3 minuutiksi. Ripottele pinnalle garam masalaa juuri ennen tarjoilua. Sekoita varovasti vielä kertaalleen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!