Kaalia intialaisittain

Tavallinen kaali maistuu ihanan eksoottiselta, kun sen valmista intialaisittain. Tämä helposti valmistuva ruokalaji sopii naudan- tai lampaanliharuokien lisukkeeksi. Voit myös piristää sillä perinteisiä porsaankyljyksiä tai tarjota noutopöydän herkkuna.

4 annosta

  • 500 g tuoretta valkokaalia
  • 125 g pakasteherneitä
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 2 tl juustokuminansiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1/4 tl punaista chilimaustetta
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 vihreä chilipalko
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl garam masala mausteseosta

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali. Sulata herneet kaatamalla ne lävikköön ja huuhtelemalla niitä hetken lämpimällä vedellä.

2. Kuumenna öljy keskilämmöllä kattilassa. Pudota öljyyn juustokuminansiemen. Kun öljy tirisee, se on riittävän kuumaa. Lisää öljyyn juustokuminasiemenet ja laakerinlehdet ja kuullota muutama sekunti. Lisää kattilaan kaalisuikaleet sekä herneet ja kuullota puoli minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon chilimauste ja alenna lämpöä. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes kaali on pehmentynyt.

3. Hienonna vihreä chilipalko. Lisää kattilaan vihreä chili, suola ja sokeri. Sekoita ja jätä kannen alle hautumaan vielä 2-3 minuutiksi. Ripottele pinnalle garam masalaa juuri ennen tarjoilua. Sekoita varovasti vielä kertaalleen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.