Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaalia intialaisittain

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton

4 annosta

  • 500 g tuoretta valkokaalia
  • 125 g pakasteherneitä
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 2 tl juustokuminansiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1/4 tl punaista chilimaustetta
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 vihreä chilipalko
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl garam masala mausteseosta

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali. Sulata herneet kaatamalla ne lävikköön ja huuhtelemalla niitä hetken lämpimällä vedellä.

2. Kuumenna öljy keskilämmöllä kattilassa. Pudota öljyyn juustokuminansiemen. Kun öljy tirisee, se on riittävän kuumaa. Lisää öljyyn juustokuminasiemenet ja laakerinlehdet ja kuullota muutama sekunti. Lisää kattilaan kaalisuikaleet sekä herneet ja kuullota puoli minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon chilimauste ja alenna lämpöä. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes kaali on pehmentynyt.

3. Hienonna vihreä chilipalko. Lisää kattilaan vihreä chili, suola ja sokeri. Sekoita ja jätä kannen alle hautumaan vielä 2-3 minuutiksi. Ripottele pinnalle garam masalaa juuri ennen tarjoilua. Sekoita varovasti vielä kertaalleen.

Tavallinen kaali maistuu ihanan eksoottiselta, kun sen valmista intialaisittain. Tämä helposti valmistuva ruokalaji sopii naudan- tai lampaanliharuokien lisukkeeksi. Voit myös piristää sillä perinteisiä porsaankyljyksiä tai tarjota noutopöydän herkkuna.

Lisää aiheesta:

SitruunariisiJuustokuminalla maustettu vihannescurryJuustokuminalla maustettu punainen linssicurryChili-garam masala-kalaaVihanneskastike tai -keittoPerunacurry
IntialaistaKasvisruokaKeventäjätKasvisruokaKevytLaktoositonGluteenitonKananmunatonLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Intialaista
  • 25.02.202113:35
    Pääruoat

    Butter chicken – se paras ohje intialaiseen voikanaan

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Tandoori-mausteseos

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Garam masala-mausteseos

  • 18.02.201300:00
    Pasteijat

    Intialaiset joulupasteijat

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Samosat lampaanjauhelihasta