Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelman neljäs jakso tutustuttaa skandinaavisiin makuihin, kun Teresa Välimäki loihtii smörrebrödiä kahdella tapaa.
- Annosmäärä: 4
Smörrebröd
- 8 viipaletta maalaisleipää
- Tilkka oliiviöljyä
- 2 kpl valkosipulinkynsiä halkaistuna
Perunasalaatti
- 1 kg perunoita
- 2 kpl keitettyä kananmunaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl dijonsinappia
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
- 1 tl kuivattua tilliä
- 1 prk säilöttyjä kapriksia
Piparjuurimajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 1 dl paksua maustamatonta jugurttia
- 1 rkl sitruunamehua
- 3 tl Santa Maria Japanese Wasabi Sesame -mausteseosta tai piparjuuritahnaa
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Lisäksi
- 1 pkt/ 360 g kalafileet
- 1 pkt/ 450 g nyhtöpossu
Viimeistelyyn
- versoja ja/tai ituja
Valmistusohje
- Valmista ensin perunasalaatti. Keitä tai paahda perunat kypsiksi. Anna jäähtyä.
- Raasta kananmunat raastimen karkealla terällä. Laita kananmunaraaste pieneen kulhoon sivuun odottamaan.
- Sekoita isossa kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, sinappi, suola, mustapippuri, tilli ja kaprikset. Kääntele joukkoon vielä hieman lämpimät paloitellut perunat. Jätä maustumaan.
- Valmista piparjuurimajoneesi sekoittamalla ainekset keskenään.
- Paista kalafileet rapeiksi ja kuumenna nyhtöpossu öljyn ja voin seoksessa.
- Paahda leivät ja pyyhkäise pinnat oliiviöljyllä ja halkaistulla valkosipulinkynnellä.
- Levitä leiville piparjuurimajoneesia ja lusikoi päälle perunasalaattia. Jaa neljälle leivälle kalapalat ja neljälle leivälle nyhtöpossu. Viimeistele leivät versoilla ja lopulla piparjuurimajoneesilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti