Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteerattu marinoitu kala

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 600 g kiinteitä kalafileitä
  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa

Maustemarinadi

  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl garam masalaa
  • 2 rkl punaista chiliä
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 1 rkl maissijauhoja
  • ruokaöljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Pane kala astiaan, ripottele pinnalle valkosipulijauhetta ja suolaa ja kaada asiaan vettä niin, että kala juuri ja juuri peittyy. Anna olla jääkaapissa 1½ tunnin ajan. Sekoita valkosipulijauheesta, garam masalasta, chilistä, korianterista ja maissijauhosta kuivamarinadi lautaselle. Kääntele valutettuja kalafileitä marinadissa siten, että marinadi peittää pinnan kummaltakin puolen. Asettele ne astiaan ja anna levätä jääkaapissa puolentoista tunnin ajan.

2. Lämmitä friteerausta varten riittävä määrä öljyä rasvakeittimessä tai korkeareunaisessa kattilassa. Pidä kansi käden ulottuvilla sen varalta, että öljyä roiskuu tai se syttyy tuleen. Öljy on riittävän kuumaa, kun se sihahtaa heittäessäsi sekaan leipäpalan.

3. Friteeraa fileet kullanruskeiksi yksi kerrallaan, 5-6 minuutin ajan. Ota ne varovasti ylös reikäkauhalla ja anna valua talouspaperin päällä.

Lisää aiheesta:

Friteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusillaKookoskalaa foliossaChili-garam masala-kalaaMarinoidut naudanliha- ja kanavartaatKaalia juustokuorrutettujen perunoiden keraKaalia intialaisittain
Friteerattu kalaKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Haluatko kokeilla jotain jännittävää? Tällainen marinointitapa, jossa ensin marinoidaan vedessä ja sitten kuivissa mausteissa, on tavallinen Intiassa. Voit marinoida näin kaikenlaista kiinteää kalaa. Kalasta tulee mehukas ja maukas maustekäärön sisällä. Kurkku, vihreä salaatti, ranskalaiset perunat ja kylmä kastike ovat oivallisia lisukkeita.

Tuoreimmat aiheesta

Friteerattu kala
  • 05.10.201707:24
    Silakkaa

    Silakkatempura & piimädressing

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteerattua mustaeväkampelaa mustekalarenkaiden ja sweet chili -kastikkeen kanssa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Fish and chips - öljyssä keitettyä kalaa ja perunoita

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Friteerattu valkoturska kipakassa kastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteerattu marinoitu kala