Friteerattu marinoitu kala

Haluatko kokeilla jotain jännittävää? Tällainen marinointitapa, jossa ensin marinoidaan vedessä ja sitten kuivissa mausteissa, on tavallinen Intiassa. Voit marinoida näin kaikenlaista kiinteää kalaa. Kalasta tulee mehukas ja maukas maustekäärön sisällä. Kurkku, vihreä salaatti, ranskalaiset perunat ja kylmä kastike ovat oivallisia lisukkeita.

4 annosta

  • 600 g kiinteitä kalafileitä
  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa

Maustemarinadi

  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl garam masalaa
  • 2 rkl punaista chiliä
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 1 rkl maissijauhoja
  • ruokaöljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Pane kala astiaan, ripottele pinnalle valkosipulijauhetta ja suolaa ja kaada asiaan vettä niin, että kala juuri ja juuri peittyy. Anna olla jääkaapissa 1½ tunnin ajan. Sekoita valkosipulijauheesta, garam masalasta, chilistä, korianterista ja maissijauhosta kuivamarinadi lautaselle. Kääntele valutettuja kalafileitä marinadissa siten, että marinadi peittää pinnan kummaltakin puolen. Asettele ne astiaan ja anna levätä jääkaapissa puolentoista tunnin ajan.

2. Lämmitä friteerausta varten riittävä määrä öljyä rasvakeittimessä tai korkeareunaisessa kattilassa. Pidä kansi käden ulottuvilla sen varalta, että öljyä roiskuu tai se syttyy tuleen. Öljy on riittävän kuumaa, kun se sihahtaa heittäessäsi sekaan leipäpalan.

3. Friteeraa fileet kullanruskeiksi yksi kerrallaan, 5-6 minuutin ajan. Ota ne varovasti ylös reikäkauhalla ja anna valua talouspaperin päällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja