Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chili-garam masala-kalaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 700 g kalafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl garam masalaa
  • ½ rkl punaista chilijauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 dl vettä
  • 4-5 rkl ruokaöljyä
  • 2 tomaattia
  • 1 vihreä chilipalko
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tuoretta korianteria koristeluun

Valmistusohje

1. Puhdista ja hienonna chilipalko, tomaatit ja valkosipulinkynnet. Sekoita kuivat mausteet veteen. Kuumenna öljy keskilämpimäksi isossa paistinpannussa ja lisää tomaatti, chili ja valkosipuli. Kuullota, kunnes valkosipuli on vaaleanruskeaa, muttei palanutta. Lisää joukkoon mausteseos, sekoita ja keitä kokoon 3-4 minuuttia.

2. Sulata pakastefileet ja erota ne varovasti toisistaan. Hauduta fileitä mahdollisimman vähäisessä suolalla ja valkosipulijauheella maustetussa vesimäärässä muutaman minuutin ajan, kunnes kala on valkoista, ei pidempään. Nosta fileet varovasti vedestä reikäkauhalla.

3. Lisää kalafileet tomaatti-sipuliseokseen ja hauduta 4-5 minuuttia, kunnes kala on maustunut. Ripottele päälle hieman silputtua korianteria ja tarjoile leivän ja riisin kanssa.

Tässä intialaisessa kalaruoassa tuoksuvat voimakkaasti chili ja garam masala. Siihen sopii mikä tahansa kiinteälihainen kala, esimerkiksi turska, ahven, kuha tai hauki. Ruoan tulisuutta säädellään punaisen chilin määrällä. Tarjoile lisäksi keitettyä riisiä ja leipää.

Lisää aiheesta:

Mausteinen broilericurryKalaa paprikan ja pinaatinlehtien keraLammasta valkosipulin, inkiväärin ja tomaatin keraPapu-linssicurryMustasilmäpapuja intialaiseen tapaanKaalia intialaisittain
KalafileeKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière