Chili-garam masala-kalaa
Tässä intialaisessa kalaruoassa tuoksuvat voimakkaasti chili ja garam masala. Siihen sopii mikä tahansa kiinteälihainen kala, esimerkiksi turska, ahven, kuha tai hauki. Ruoan tulisuutta säädellään punaisen chilin määrällä. Tarjoile lisäksi keitettyä riisiä ja leipää.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 700 g kalafileetä
- 1 tl suolaa
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl garam masalaa
- ½ rkl punaista chilijauhetta
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 dl vettä
- 4-5 rkl ruokaöljyä
- 2 tomaattia
- 1 vihreä chilipalko
- 2 valkosipulinkynttä
- tuoretta korianteria koristeluun
Valmistusohje
1. Puhdista ja hienonna chilipalko, tomaatit ja valkosipulinkynnet. Sekoita kuivat mausteet veteen. Kuumenna öljy keskilämpimäksi isossa paistinpannussa ja lisää tomaatti, chili ja valkosipuli. Kuullota, kunnes valkosipuli on vaaleanruskeaa, muttei palanutta. Lisää joukkoon mausteseos, sekoita ja keitä kokoon 3-4 minuuttia.
2. Sulata pakastefileet ja erota ne varovasti toisistaan. Hauduta fileitä mahdollisimman vähäisessä suolalla ja valkosipulijauheella maustetussa vesimäärässä muutaman minuutin ajan, kunnes kala on valkoista, ei pidempään. Nosta fileet varovasti vedestä reikäkauhalla.
3. Lisää kalafileet tomaatti-sipuliseokseen ja hauduta 4-5 minuuttia, kunnes kala on maustunut. Ripottele päälle hieman silputtua korianteria ja tarjoile leivän ja riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan