Chili-garam masala-kalaa

Tässä intialaisessa kalaruoassa tuoksuvat voimakkaasti chili ja garam masala. Siihen sopii mikä tahansa kiinteälihainen kala, esimerkiksi turska, ahven, kuha tai hauki. Ruoan tulisuutta säädellään punaisen chilin määrällä. Tarjoile lisäksi keitettyä riisiä ja leipää.

4 annosta

  • 700 g kalafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl garam masalaa
  • ½ rkl punaista chilijauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 dl vettä
  • 4-5 rkl ruokaöljyä
  • 2 tomaattia
  • 1 vihreä chilipalko
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tuoretta korianteria koristeluun

Valmistusohje

1. Puhdista ja hienonna chilipalko, tomaatit ja valkosipulinkynnet. Sekoita kuivat mausteet veteen. Kuumenna öljy keskilämpimäksi isossa paistinpannussa ja lisää tomaatti, chili ja valkosipuli. Kuullota, kunnes valkosipuli on vaaleanruskeaa, muttei palanutta. Lisää joukkoon mausteseos, sekoita ja keitä kokoon 3-4 minuuttia.

2. Sulata pakastefileet ja erota ne varovasti toisistaan. Hauduta fileitä mahdollisimman vähäisessä suolalla ja valkosipulijauheella maustetussa vesimäärässä muutaman minuutin ajan, kunnes kala on valkoista, ei pidempään. Nosta fileet varovasti vedestä reikäkauhalla.

3. Lisää kalafileet tomaatti-sipuliseokseen ja hauduta 4-5 minuuttia, kunnes kala on maustunut. Ripottele päälle hieman silputtua korianteria ja tarjoile leivän ja riisin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!