Värikäs kalapata
Tässä Ghanasta peräisin olevassa värikkäässä kalaruoassa yhdistyvät sipulin, munakoison ja appelsiinin täyteläiset maut. Perinteiseen tapaan ruoka nautitaan leivän kera. Tarjoa lisukkeeksi riisiä tai keitettyjä perunoita. Kalaksi sopii seiti, turska, kuha tai makrilli.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 500 g kalafileitä
- 1 tl suolaa
- 1/4-½ tl cayennenpippuria
- 2 punasipulia
- 2 sipulia
- 4 tomaattia
- 2 munakoisoa
- 2 dl kalalientä
- 3 rkl ruokaöljyä
- 10 kokonaista oliivia
- 1 appelsiini
Pinnalle
- kookoshiutaleita
Valmistusohje
1.Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori sipulit. Leikkaa sipulit ja tomaatit lohkoiksi. Kuori ja halkaise munakoisot ja poista siemenet lusikalla. Viipaloi munakoisot.
2. Ripottele kalafileiden päälle suolaa ja cayennenpippuria. Paloittele fileet. Pane kala, sipuli, tomaatti ja munakoiso uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle kalaliemi ja ruokaöljy. Peitä kannella tai alumiinifoliolla ja kypsennä uunin alatasolla 20-25 minuuttia.
3. Leikkaa appelsiinista päät. Kuori terävällä veitsellä, poista myös valkoinen osa. Poista lohkoista kalvot ja paloittele lohkot. Kun valmistusaikaa on jäljellä viisi minuuttia, lisää vuokaan oliivit ja appelsiininpalat. Kaada kookoshiutaleet erilliseen kulhoon, josta ne voi sirotella ruoan päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan