Kalaa paprikan ja pinaatinlehtien kera
Pinaatinlehdet ja paprika ovat oiva kumppani kalalle. Kun mausteeksi lisätään vielä vihreää chiliä, ruokaan saadaan kirpeää tulisuutta. Kalaksi sopii tavallinen pakastekala. Kun sulatat sen osittain, käy paloitteleminen helposti. Tarjoaa kalapadan lisänä keitettyjä bataatteja tai riisiä. Kiireinen kokkaaja keittää lisukkeeksi nuudeleita tai couscousta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 600 g kalafileetä
- 1 sipuli
- 1 vihreä chilipalko
- 1 vihreä paprika
- 250 g pinaatinlehtiä
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1-2 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
- 3 dl vettä
Valmistusohje
1. Leikkaa kala 3 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika ja chili, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Hienonna pinaatti.
2. Kuumenna öljy padassa keskilämmöllä. Kuullota sipulia, paprikaa, chiliä ja pinaattia öljyssä 3-4 minuuttia. Lisää pataan kalapalat ja mausta paprikajauheella ja suolalla. Kaada joukkoon vesi.
3. Sulje kansi ja kypsennä kalaa miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes kala on valkoista ja kiinteää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan