Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalaa paprikan ja pinaatinlehtien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 600 g kalafileetä
  • 1 sipuli
  • 1 vihreä chilipalko
  • 1 vihreä paprika
  • 250 g pinaatinlehtiä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1-2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
  • 3 dl vettä

Valmistusohje

1. Leikkaa kala 3 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika ja chili, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Hienonna pinaatti.

2. Kuumenna öljy padassa keskilämmöllä. Kuullota sipulia, paprikaa, chiliä ja pinaattia öljyssä 3-4 minuuttia. Lisää pataan kalapalat ja mausta paprikajauheella ja suolalla. Kaada joukkoon vesi.

3. Sulje kansi ja kypsennä kalaa miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes kala on valkoista ja kiinteää.

Pinaatinlehdet ja paprika ovat oiva kumppani kalalle. Kun mausteeksi lisätään vielä vihreää chiliä, ruokaan saadaan kirpeää tulisuutta. Kalaksi sopii tavallinen pakastekala. Kun sulatat sen osittain, käy paloitteleminen helposti. Tarjoaa kalapadan lisänä keitettyjä bataatteja tai riisiä. Kiireinen kokkaaja keittää lisukkeeksi nuudeleita tai couscousta.

Lisää aiheesta:

Kalaa chili-kookoskastikkeessaPunakampelakääryleet meksikolaisella vihannessekoituksellaKalaa, scampia ja vihanneksiaPinaatilla ja maapähkinävoilla maustettu kalapataChili-garam masala-kalaaPaella á la Sami Garam
KalafileeKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière