Keitetyt silakkafileet timjamilla

Tämä ruokalaji maistuu parhaimmalta kesällä.

Neljälle

  • noin 700 g silakkafileitä

Liemi

  • 4 dl vettä
  • 4 rkl etikkaa
  • 4 rkl kidesokeria
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl timjamia
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 1 porkkana
  • 1 keltasipuli
  • tilliä
  • 1 laakerinlehti

Valmistusohje

1. Laita silakat leikkuulaudalle ja kääri ne rullalle pyrstöstä alkaen, lihapuoli ulospäin. Laita rullat tiiviisti matalaan vuokaan tai kattilaan.

2. Sekoita liemen ainekset toisessa kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita niin että sokeri sulaa, kaada liemi sitten silakoiden päälle.

3. Hauduta silakoita miedolla lämmöllä 6-8 minuuttia, anna niiden sitten jäähtyä liemessä. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!