Keitetyt silakkafileet timjamilla
Tämä ruokalaji maistuu parhaimmalta kesällä.
Neljälle
- noin 700 g silakkafileitä
Liemi
- 4 dl vettä
- 4 rkl etikkaa
- 4 rkl kidesokeria
- 2 tl suolaa
- ½ tl timjamia
- 5 kokonaista valkopippuria
- 5 kokonaista maustepippuria
- 1 porkkana
- 1 keltasipuli
- tilliä
- 1 laakerinlehti
Valmistusohje
1. Laita silakat leikkuulaudalle ja kääri ne rullalle pyrstöstä alkaen, lihapuoli ulospäin. Laita rullat tiiviisti matalaan vuokaan tai kattilaan.
2. Sekoita liemen ainekset toisessa kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita niin että sokeri sulaa, kaada liemi sitten silakoiden päälle.
3. Hauduta silakoita miedolla lämmöllä 6-8 minuuttia, anna niiden sitten jäähtyä liemessä. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka