Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalaa luumukastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

8 annosta

  • 2 kg kalafileitä

Liemi

  • 4½ dl valkoviinietikkaa
  • 8½ dl kalalientä
  • 2 sipulia
  • 2 sellerinvartta
  • 1 pieni palsternakka
  • 1 porkkana
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 laakerinlehteä
  • 7 mausteneilikkaa
  • 7 maustepippuria
  • 1 pala tuoretta inkivääriä

Kastike

  • 225 g kivettömiä, kuivattuja luumuja
  • ½ sitruunan mehu ja kuori
  • 1 rkl voita
  • 90 g rusinoita
  • 90 g mantelirouhetta
  • 115 g sokeria

Valmistusohje

1. Liemi: Kuori ja viipaloi sipulit. Huuhtele sellerinvarret ja kuori palsternakka ja porkkana. Viipaloi kasvikset, pane ne kattilaan ja kaada päälle kalaliemi. Kiehauta ja lisää laakerinlehdet, mausteneilikat ja pippurit. Kuori ja viipaloi inkivääri ja lisää viipaleet kattilaan. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta viinietikalla. Keitä lientä puoli tuntia.

2. Kalafileet: siivilöi liemi. Hauduta kalafileitä liemessä pari minuuttia. Nosta fileet liemestä, pane ne lämpimälle tarjoiluvadille ja pidä lämpimänä. Siivilöi liemi uudelleen.

3. Kastike: Purista puolen sitruunan mehu ja suikaloi kuori. Keitä luumut pehmeiksi toisessa kattilassa ja hienonna. sekoita hienonnetut luumut ja kalafileiden keitinliemi. Lisää sitruunamehu, voi, rusinat, mantelirouhe ja sokeri. Keitä kastiketta pari minuuttia ilman kanssa. Kaada kastike kalafileiden päälle.

Lisää aiheesta:

Perunaraguu ja punajuurisoseHäränliemi ja frikadellitCoq au vinMademuhennosKylmä maustelohi ja tillimajoneesiKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike
KalafileeKananmunatonPääruoatKalaruoka

Kastikkeen syvän tumma väri on peräisin kuivatuista luumuista. Luumujen pehmeä maku täydentää erinomaisesti kalan mausteisuutta. Reseptin synnyinmaassa Tsekeissä ruoka valmistetaan perinteisesti karpista. Herkullinen lopputulos syntyy kuitenkin mistä tahansa kalasta.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière