Mainos
Mainos

Kastikkeen syvän tumma väri on peräisin kuivatuista luumuista. Luumujen pehmeä maku täydentää erinomaisesti kalan mausteisuutta. Reseptin synnyinmaassa Tsekeissä ruoka valmistetaan perinteisesti karpista. Herkullinen lopputulos syntyy kuitenkin mistä tahansa kalasta.

8 annosta

  • 2 kg kalafileitä

Liemi

  • 4½ dl valkoviinietikkaa
  • 8½ dl kalalientä
  • 2 sipulia
  • 2 sellerinvartta
  • 1 pieni palsternakka
  • 1 porkkana
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 laakerinlehteä
  • 7 mausteneilikkaa
  • 7 maustepippuria
  • 1 pala tuoretta inkivääriä

Kastike

  • 225 g kivettömiä, kuivattuja luumuja
  • ½ sitruunan mehu ja kuori
  • 1 rkl voita
  • 90 g rusinoita
  • 90 g mantelirouhetta
  • 115 g sokeria

Valmistusohje

1. Liemi: Kuori ja viipaloi sipulit. Huuhtele sellerinvarret ja kuori palsternakka ja porkkana. Viipaloi kasvikset, pane ne kattilaan ja kaada päälle kalaliemi. Kiehauta ja lisää laakerinlehdet, mausteneilikat ja pippurit. Kuori ja viipaloi inkivääri ja lisää viipaleet kattilaan. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta viinietikalla. Keitä lientä puoli tuntia.

2. Kalafileet: siivilöi liemi. Hauduta kalafileitä liemessä pari minuuttia. Nosta fileet liemestä, pane ne lämpimälle tarjoiluvadille ja pidä lämpimänä. Siivilöi liemi uudelleen.

3. Kastike: Purista puolen sitruunan mehu ja suikaloi kuori. Keitä luumut pehmeiksi toisessa kattilassa ja hienonna. sekoita hienonnetut luumut ja kalafileiden keitinliemi. Lisää sitruunamehu, voi, rusinat, mantelirouhe ja sokeri. Keitä kastiketta pari minuuttia ilman kanssa. Kaada kastike kalafileiden päälle.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.