Kalaa chili-kookoskastikkeessa
Kokeile valmistaa kalaa afrikkalaiseen tapaan! Tämän reseptin kotimaassa Tansaniassa kookosmaitoa käytetään sekä liha- että kalaruokiin. Voimakkaan makuisen kalaruoan voit valmistaa mistä tahansa kiinteälihaisesta kalasta, kuten lohesta, hauesta tai turskasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 1 kokonainen lohifilee, noin 750 g
- 3 rkl ruokaöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1-2 punaista chilipalkoa
- 1 rkl currya
- 2 rkl tomaattipyreetä
- ½ sitruunan mehu
- 3 dl kookosmaitoa
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada puolet ruokaöljystä uuninkestävälle vadille. Pane lohifilee vadille ja ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä uunin keksitasossa 20-25 minuuttia.
2. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilipalot pituussuuntaan, poista siemenet ja leikkaa palot ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna loppu ruokaöljy padassa keskilämmöllä ja kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon curry ja tomaattipyree ja kuullota vielä minuutti. Lisää sitruunamehu ja kookosmaito ja keitä kastiketta 8-10 minuuttia ilman kantta, kunnes se sakenee.
3. Ota vuoka uunista ja kaada kastike kalan ympärille. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti