Kalaa chili-kookoskastikkeessa

Kokeile valmistaa kalaa afrikkalaiseen tapaan! Tämän reseptin kotimaassa Tansaniassa kookosmaitoa käytetään sekä liha- että kalaruokiin. Voimakkaan makuisen kalaruoan voit valmistaa mistä tahansa kiinteälihaisesta kalasta, kuten lohesta, hauesta tai turskasta.

4 annosta

  • 1 kokonainen lohifilee, noin 750 g
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 punaista chilipalkoa
  • 1 rkl currya
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 dl kookosmaitoa

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada puolet ruokaöljystä uuninkestävälle vadille. Pane lohifilee vadille ja ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä uunin keksitasossa 20-25 minuuttia.

2. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilipalot pituussuuntaan, poista siemenet ja leikkaa palot ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna loppu ruokaöljy padassa keskilämmöllä ja kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon curry ja tomaattipyree ja kuullota vielä minuutti. Lisää sitruunamehu ja kookosmaito ja keitä kastiketta 8-10 minuuttia ilman kantta, kunnes se sakenee.

3. Ota vuoka uunista ja kaada kastike kalan ympärille. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja