Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalaa chili-kookoskastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 1 kokonainen lohifilee, noin 750 g
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 punaista chilipalkoa
  • 1 rkl currya
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 dl kookosmaitoa

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada puolet ruokaöljystä uuninkestävälle vadille. Pane lohifilee vadille ja ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä uunin keksitasossa 20-25 minuuttia.

2. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilipalot pituussuuntaan, poista siemenet ja leikkaa palot ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna loppu ruokaöljy padassa keskilämmöllä ja kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon curry ja tomaattipyree ja kuullota vielä minuutti. Lisää sitruunamehu ja kookosmaito ja keitä kastiketta 8-10 minuuttia ilman kantta, kunnes se sakenee.

3. Ota vuoka uunista ja kaada kastike kalan ympärille. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.

Kokeile valmistaa kalaa afrikkalaiseen tapaan! Tämän reseptin kotimaassa Tansaniassa kookosmaitoa käytetään sekä liha- että kalaruokiin. Voimakkaan makuisen kalaruoan voit valmistaa mistä tahansa kiinteälihaisesta kalasta, kuten lohesta, hauesta tai turskasta.

Lisää aiheesta:

Kalapullat currykastikkeessaKalaa paprikan ja pinaatinlehtien keraScampeja, kalaa ja kasviksiaVärikäs kalapataKalaa, scampia ja vihanneksiaJuustokuminalla maustettua uunikalaa
KalafileeKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière