Rapucurry
Rapucurryn seurana maistuvat erilaiset lisukkeet, jotka tarjotaan pienistä kulhoista. Näin jokainen voi valita omat suosikkinsa, ja ruokailusta tulee hauska ohjelmanumero. Voit valmistaa ruoan myös säilykeravuista.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 700 g katkarapuja
- 2 rkl saksanpähkinä- tai maissiöljyä
- 3 sipulia
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä
- ½ tl punaista chiliä
- 1 kanelitanko, 2½ cm
- 1 tl jauhettua kurkumaa
- 1½ tl suolaa
- 4 rkl kookoshiutaleita
- 5 dl kookosmaitoa
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ tl currya
Lisukkeeksi
- 4 annosta keitettyä riisiä
- ½ karkeaksi raastettu kurkku
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 sitruuna lohkoina
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chilipalko pituussuunnassa, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat ohuiksi suikaleiksi.
2. Kuumenna öljyä wokki- tai paistinpannulla ja kuullota hienonnetut sipulit. Lisää inkivääri, kanelitanko, kurkuma, chili, suola ja kookoshiutaleet. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja sekoita huolellisesti. Lisää kookosmaito ja sitruunamehu, kiehauta ja hauduta kannen alla puoli tuntia.
3. Siivilöi kastike kattilaan. Lisää katkaravunlihat ja anna kiehua 1-2 minuuttia. Lisää curry ja sekoita hyvin. Tarjoa ruoka lämmitetyiltä, syviltä lautasilta ja lisukkeet pienistä kulhoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut