Kermainen maa-artisokkakeitto

maa-artisokkakeitto

Kermainen keitto sopii esimerkiksi alkuruoaksi. Resepti: Risto Mikkola

Ainekset

  • 200 g maa-artisokkaa, kuorittuna, pilkottuna
  • 100 g sipulia, hienonnettuna
  • 100 g perunoita, kuorittuna, kuutioituna
  • 100 g omenaa, kuorittuna, kuutioituna
  • 2,5 dl vettä
  • 2,5 dl sitruunalla ja pippurilla maustettua ruokakermaa
  • 3 rkl voita
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Kuullota vihannekset voissa. Lisää vesi ja keitä kypsiksi. Lisää kerma, kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.