Peruna-purjokeitto
Tämä on yksinkertainen ja helppo klassikkokeitto ja kaiken lisäksi keittojen aatelia. Voit tarjoilla sen kuumana tai kylmänä; kylmänä vain nimi muuttuu vichyssoiseksi. Parhaan keiton saat, kun käytät jauhoista perunalajiketta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 600 g perunaa (jauhoista)
- 3 purjoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl voita
- 1 maustemitta kuivattua timjamia
- 1 litra vihanneslientä
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- ½ dl suikaloitua purjoa
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat. Puhdista ja suikaloi purjo. Ota erilleen puoli desiä tarjoilua varten. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
2. Kuullota perunat, purjot ja valkosipuli voissa, älä ruskista. Ripottele päälle timjamia, suolaa ja pippuria. Kaada päälle vihannesliemi ja keitä, kunnes perunat alkavat hajota.
3. Vatkaa tai miksaa koneella keitto aivan sileäksi. Tarjoile hieman purjoa kunkin annoksen päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan