Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Peruna-purjokeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 600 g perunaa (jauhoista)
  • 3 purjoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl voita
  • 1 maustemitta kuivattua timjamia
  • 1 litra vihanneslientä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • ½ dl suikaloitua purjoa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat. Puhdista ja suikaloi purjo. Ota erilleen puoli desiä tarjoilua varten. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

2. Kuullota perunat, purjot ja valkosipuli voissa, älä ruskista. Ripottele päälle timjamia, suolaa ja pippuria. Kaada päälle vihannesliemi ja keitä, kunnes perunat alkavat hajota.

3. Vatkaa tai miksaa koneella keitto aivan sileäksi. Tarjoile hieman purjoa kunkin annoksen päällä.

Tämä on yksinkertainen ja helppo klassikkokeitto ja kaiken lisäksi keittojen aatelia. Voit tarjoilla sen kuumana tai kylmänä; kylmänä vain nimi muuttuu vichyssoiseksi. Parhaan keiton saat, kun käytät jauhoista perunalajiketta.

Lisää aiheesta:

Lämpimät sahramiperunatVihannessosekeitto ja vihreät pavutPurjo-perunasosekeittoKaalikeitto les LandesistaKeväinen perunakeitto purjollaCrème Vichyssoise
PerunakeittoKeitotKevytKananmunatonLaktoositonKasvisruokaEdullisetAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunakeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Soupe Parmentier krutonkien kanssa

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Punainen perunakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Peruna-purjokeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Purjo-perunasosekeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Peruna-purjokeitto ja leipäkrutongit