Hernekeitto

Itse tehdyn hernekeiton resepti on laadittu lähestyvän laskiaisen kunniaksi. Reseptin teki Hellapoliisi.

Hernekeitto, iso kattilallinen

  • 500 g kuivattuja herneitä
  • 2 1/2 l vettä
  • 1 sipuli silputtuna
  • 2 keskikokoista porkkanaa suikaleina
  • 1 keskikokoinen juuripersilja tai palsternakka suikaleina
  • 2 tl suolaa tai maun mukaan
  • 200-300 g palvikinkkua rouheena, kuutioina tai suikaleina
  • 2-3 rkl sinappia
  • (vettä tarvittaessa)

Valmistusohje

Mittaa herneet ja vesi kattilaan ja anna seistä yön yli huoneenlämmössä.

Keitä miedolla lämmöllä noin tunti ja lisää sitten joukkoon silputtu sipuli ja kuoritut ja suikaloidut porkkanat ja juuripersilja tai palsternakka.

Lisää keittoon palvikinkkua rouheena, kuutioina tai suikaleina. Jatka kypsennystä vielä puolesta tunnista tuntiin, tai kunnes herneet ovat pehmenneet. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon vielä sinappia.

Ohenna keittoa tarvittaessa vedellä ja tarkista suolan määrä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!