Hernekeitto
Itse tehdyn hernekeiton resepti on laadittu lähestyvän laskiaisen kunniaksi. Reseptin teki Hellapoliisi.
Hernekeitto, iso kattilallinen
- 500 g kuivattuja herneitä
- 2 1/2 l vettä
- 1 sipuli silputtuna
- 2 keskikokoista porkkanaa suikaleina
- 1 keskikokoinen juuripersilja tai palsternakka suikaleina
- 2 tl suolaa tai maun mukaan
- 200-300 g palvikinkkua rouheena, kuutioina tai suikaleina
- 2-3 rkl sinappia
- (vettä tarvittaessa)
Valmistusohje
Mittaa herneet ja vesi kattilaan ja anna seistä yön yli huoneenlämmössä.
Keitä miedolla lämmöllä noin tunti ja lisää sitten joukkoon silputtu sipuli ja kuoritut ja suikaloidut porkkanat ja juuripersilja tai palsternakka.
Lisää keittoon palvikinkkua rouheena, kuutioina tai suikaleina. Jatka kypsennystä vielä puolesta tunnista tuntiin, tai kunnes herneet ovat pehmenneet. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon vielä sinappia.
Ohenna keittoa tarvittaessa vedellä ja tarkista suolan määrä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka