Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Borssi – venäläinen punajuurikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän klassisen keiton valmistamiseen kuluu hieman aikaa, mutta sen on sen arvoista.

Kuudelle

  • 1 kg naudanlapaa luulla
  • 2 l vettä
  • 3 naudanliemikuutiota
  • 2 laakerinlehteä
  • 6-8 mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 keltasipuli, lohkoina
  • 1 porkkana, paloina
  • 1 fenkoli, viipaleina
  • 1 juurisellerin lohko, suikaleina
  • 7-8 tuoretta punajuurta
  • 1 pieni salaattikiinankaali, hienonnettuna
  • 1 rkl etikkaa
  • 1 rkl kidesokeria
  • suolaa
  • kermaviiliä tarjoiluun

Valmistusohje

1. Irrota lihat luusta ja paloittele. Laita lihat ja luu pataan, kaada päälle vesi ja lisää liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää mausteet.

2. Lisää sipuli, porkkana, fenkoli ja juuriselleri sekä 4 kuorittua ja halkaistua punajuurta. Hauduta pataa hiljalleen kannen alla kunnes liha on mureaa, noin 1-1 ½ tuntia.

3. Mausta soppa etikalla ja sokerilla. Kääntele mukaan salaattikiinankaali ja loput punajuuret karkeasti raastettuina. Poimi luu padasta. Tarjoile keitto kuumana kermaviilinokareen kera.

Lisää aiheesta:

Valkosipulinen punajuurikeittoMinestronekeittoa kanallaSahramikeitto simpukoillaPotkapataNopea ranskalainen lihapataLammas-vihanneskeitto
PunajuurikeittoLiharuokaSadonkorjuuPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Punajuurikeitto
  • 08.09.202108:10
    Viiden jälkeen

    Punajuurikeitto Pekka Terävän tapaan

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Palsternakka-punajuurikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Venäläinen punajuurisoppa ranskankerman kera

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Valkosipulinen punajuurikeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Puolalainen punajuurikeitto