Borssi – venäläinen punajuurikeitto

Tämän klassisen keiton valmistamiseen kuluu hieman aikaa, mutta sen on sen arvoista.

Kuudelle

  • 1 kg naudanlapaa luulla
  • 2 l vettä
  • 3 naudanliemikuutiota
  • 2 laakerinlehteä
  • 6-8 mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 keltasipuli, lohkoina
  • 1 porkkana, paloina
  • 1 fenkoli, viipaleina
  • 1 juurisellerin lohko, suikaleina
  • 7-8 tuoretta punajuurta
  • 1 pieni salaattikiinankaali, hienonnettuna
  • 1 rkl etikkaa
  • 1 rkl kidesokeria
  • suolaa
  • kermaviiliä tarjoiluun

Valmistusohje

1. Irrota lihat luusta ja paloittele. Laita lihat ja luu pataan, kaada päälle vesi ja lisää liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää mausteet.

2. Lisää sipuli, porkkana, fenkoli ja juuriselleri sekä 4 kuorittua ja halkaistua punajuurta. Hauduta pataa hiljalleen kannen alla kunnes liha on mureaa, noin 1-1 ½ tuntia.

3. Mausta soppa etikalla ja sokerilla. Kääntele mukaan salaattikiinankaali ja loput punajuuret karkeasti raastettuina. Poimi luu padasta. Tarjoile keitto kuumana kermaviilinokareen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.