Vihreä hernekeitto, muikunmätiä ja ranskankermaa

Tämä on nopeatekoinen ja helppo, mutta maukkaan tyylikäs alkukeitto. Itse soppa on sitä paitsi halpa, joten voit tuhlata kunnon nokareeseen muikunmätiä. Keiton valmistamiseen tarvitset avuksi tehosekoittimen tai monitoimikoneen.

Neljälle

  • 500 g pakasteherneitä
  • 2 salottisipulia
  • 2 tl voita
  • 8 dl vihanneslientä
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 80 g muikunmätiä
  • 1 dl ranskankermaa
  • ½ nippua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua salotit. Kuullota voissa keittokattilassa, älä ruskista. Sekoita joukkoon herneet, lisää vihannesliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.

2. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kerma ja sitruunamehu, mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta keitto vielä, sen pitää olla kuumaa tarjoiltaessa.

3. Silppua ruohosipuli pieneksi. Laita ruohosipulisilppu, muikunmäti ja ranskankerma erillisiin kulhoihin. Jokainen syöjä saa lusikoida ja sirotella lisäkkeet omiin annoksiinsa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.