Vihreä hernekeitto, muikunmätiä ja ranskankermaa

Tämä on nopeatekoinen ja helppo, mutta maukkaan tyylikäs alkukeitto. Itse soppa on sitä paitsi halpa, joten voit tuhlata kunnon nokareeseen muikunmätiä. Keiton valmistamiseen tarvitset avuksi tehosekoittimen tai monitoimikoneen.

Neljälle

  • 500 g pakasteherneitä
  • 2 salottisipulia
  • 2 tl voita
  • 8 dl vihanneslientä
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 80 g muikunmätiä
  • 1 dl ranskankermaa
  • ½ nippua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua salotit. Kuullota voissa keittokattilassa, älä ruskista. Sekoita joukkoon herneet, lisää vihannesliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.

2. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kerma ja sitruunamehu, mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta keitto vielä, sen pitää olla kuumaa tarjoiltaessa.

3. Silppua ruohosipuli pieneksi. Laita ruohosipulisilppu, muikunmäti ja ranskankerma erillisiin kulhoihin. Jokainen syöjä saa lusikoida ja sirotella lisäkkeet omiin annoksiinsa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja