Kala-juureskeitto
Kalakeitto käy alkuruoaksi tai pienemmälle joukolle pääruoaksi. Valkosipulileivät ovat oiva seuralainen. Valitse keittoon kiinteälihaista kalaa, etteivät kiehu rikki.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 2 porkkanaa siivuina
- 1 pala juuriselleriä tikkuina
- 1 fenkoli siivuina
- 2 persiljanoksaa
- pieniä sipuleita lohkoina
- 2 valkosipulinkynttä silppuna
- 2 l vettä
- 4 kalaliemikuutiota
- 0,5 g sahramia
- 1 kg kalafileitä
- vehnäjauhoa
- 300 g katkarapuja kuorineen
- 1 prk simpukoita vedessä
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuullota juureksia oliiviöljyssä kattilassa. Lisää sahrami. Kaada päälle vesi ja murenna liemikuutiot joukkoon. Keitä, kunnes vihannekset ovat melkein kypsiä.
2. Paloittele kalafileet melko reiluiksi paloiksi, kääntele ne jauhoissa ja lisää keittoon. Kuumenna. Laita keittoon katkaravut joko kuorittuina tai kuorineen sekä simpukat. Kuumenna ja lisää 1 rkl oliiviöljyä. Tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan