Kurpitsakeitto
Tarjoile tämä pehmeä keitto lämmittävänä alkuruokana. Saadaksesi koostumuksesta tasaisen ja kauniin, tarvitset tehosekoitinta tai monitoimikonetta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 1,2 kg kurpitsaa
- 2 keltasipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- 1 l kasvislientä
- 2 dl ranskankermaa
- 2 limen raastettu kuori ja mehu
- 2 tl sambal oelekia
Koristeluun
- 4 suikaloitua keltaista ja punaista porkkanaa
- 4 kesäkurpitsankukkaa
- hienonnettua ruohospulia
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi kurpitsa, kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli voissa padassa. Lisää kurpitsa ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna keiton kiehua n. 10 minuuttia.
2. Soseuta keitto, kaada se takaisin kattilaan ja lisää ranskankerma. Mausta limellä ja sambalilla. Anna keiton kuumeta kiehuvaksi ennen tarjoilua.
3. Tarjoile keitto lämpimiltä lautasilta, koristele porkkanoilla, kesäkurpitsankukilla ja ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti