Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kurpitsakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile tämä pehmeä keitto lämmittävänä alkuruokana. Saadaksesi koostumuksesta tasaisen ja kauniin, tarvitset tehosekoitinta tai monitoimikonetta.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 1,2 kg kurpitsaa
  • 2 keltasipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 limen raastettu kuori ja mehu
  • 2 tl sambal oelekia

Koristeluun

  • 4 suikaloitua keltaista ja punaista porkkanaa
  • 4 kesäkurpitsankukkaa
  • hienonnettua ruohospulia

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi kurpitsa, kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli voissa padassa. Lisää kurpitsa ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna keiton kiehua n. 10 minuuttia.

2. Soseuta keitto, kaada se takaisin kattilaan ja lisää ranskankerma. Mausta limellä ja sambalilla. Anna keiton kuumeta kiehuvaksi ennen tarjoilua.

3. Tarjoile keitto lämpimiltä lautasilta, koristele porkkanoilla, kesäkurpitsankukilla ja ruohosipulilla.

Lisää aiheesta:

Kylmä tomaattikeitto lasissaVihreä hernekeitto, muikunmätiä ja ranskankermaaKaalia juustokuminassaKukkakaalipataAnn-Marin keittoSellerikeittoa ruohosipulin kera
KurpitsakeittoKeitotKevytKananmunatonGluteenitonSadonkorjuuKasvisruokaAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kurpitsakeitto
  • 15.11.202414:05
    Kasvisruoka

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kurpitsakeitto

  • 18.02.201300:00
    Rapuherkut

    Kurpitsakeittoa ja paistettuja jättikatkarapuja

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kurpitsakeittoa ja paistettuja valkopapuja

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kurpitsakeittoa