Tarjoile tämä pehmeä keitto lämmittävänä alkuruokana. Saadaksesi koostumuksesta tasaisen ja kauniin, tarvitset tehosekoitinta tai monitoimikonetta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 1,2 kg kurpitsaa
- 2 keltasipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- 1 l kasvislientä
- 2 dl ranskankermaa
- 2 limen raastettu kuori ja mehu
- 2 tl sambal oelekia
Koristeluun
- 4 suikaloitua keltaista ja punaista porkkanaa
- 4 kesäkurpitsankukkaa
- hienonnettua ruohospulia
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi kurpitsa, kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli voissa padassa. Lisää kurpitsa ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna keiton kiehua n. 10 minuuttia.
2. Soseuta keitto, kaada se takaisin kattilaan ja lisää ranskankerma. Mausta limellä ja sambalilla. Anna keiton kuumeta kiehuvaksi ennen tarjoilua.
3. Tarjoile keitto lämpimiltä lautasilta, koristele porkkanoilla, kesäkurpitsankukilla ja ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.