Hellapoliisin kesäkeitto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659498/landscape16_9/515/290/339e521ce0019dbda9e462e4caba9559/Bc/kesakeittopieni-11937.jpg)
Hellapoliisin kesäkeitto maistuu heinäkuun helteillä.
Ainekset
- 7 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 4 isoa varhaisperunaa
- 3 porkkanaa
- 1 iso sipuli
- 1 pieni kukkakaali
- 100 g herneitä
- 6 dl maitoa (tai osa kermaa)
- 100-200 g sulatejuustoa
- suolaa maun mukaan
- 1 ruukku hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Laita vesi ja liemikuutio kattilaan kiehumaan.
Pese isot varhaisperunat hyvin ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Kuori porkkanat ja leikkaa suupaloiksi. Hienonna sipuli ja irrota kukkakaali kukinnoiksi. Pienennä tarvittaessa.
Laita kasvikset kiehuvaan nesteeseen ja kypsennä kannen alla hetki, kunnes perunat alkavat kypsyä.
Lisää herneet, maito ja sulatejuusto.
Kiehauta.
Mausta ripauksella suolaa.
Hienonna joukkoon tuoretta persiljaa.
Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka