Hellapoliisin kesäkeitto
Julkaistu
Hellapoliisin kesäkeitto maistuu heinäkuun helteillä.
Ainekset
- 7 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 4 isoa varhaisperunaa
- 3 porkkanaa
- 1 iso sipuli
- 1 pieni kukkakaali
- 100 g herneitä
- 6 dl maitoa (tai osa kermaa)
- 100-200 g sulatejuustoa
- suolaa maun mukaan
- 1 ruukku hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Laita vesi ja liemikuutio kattilaan kiehumaan.
Pese isot varhaisperunat hyvin ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Kuori porkkanat ja leikkaa suupaloiksi. Hienonna sipuli ja irrota kukkakaali kukinnoiksi. Pienennä tarvittaessa.
Laita kasvikset kiehuvaan nesteeseen ja kypsennä kannen alla hetki, kunnes perunat alkavat kypsyä.
Lisää herneet, maito ja sulatejuusto.
Kiehauta.
Mausta ripauksella suolaa.
Hienonna joukkoon tuoretta persiljaa.
Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa