Hellapoliisin kesäkeitto

Hellapoliisin kesäkeitto maistuu heinäkuun helteillä.

Ainekset

  • 7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 4 isoa varhaisperunaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 pieni kukkakaali
  • 100 g herneitä
  • 6 dl maitoa (tai osa kermaa)
  • 100-200 g sulatejuustoa
  • suolaa maun mukaan
  • 1 ruukku hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Laita vesi ja liemikuutio kattilaan kiehumaan.

Pese isot varhaisperunat hyvin ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

Kuori porkkanat ja leikkaa suupaloiksi. Hienonna sipuli ja irrota kukkakaali kukinnoiksi. Pienennä tarvittaessa.

Laita kasvikset kiehuvaan nesteeseen ja kypsennä kannen alla hetki, kunnes perunat alkavat kypsyä.

Lisää herneet, maito ja sulatejuusto.

Kiehauta.

Mausta ripauksella suolaa.

Hienonna joukkoon tuoretta persiljaa.

Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!