Hummerisalaatti Rhode Island -kastikkeella
Syö äyriäisiä niiden ollessa parhaimmillaan. Itsetehty Rhode Island -kastike sopii mainiosti hummerin kanssa tarjoiltavaksi. Tuplaa resepti halutessasi jolloin siitä tulee lounas tai päivällisruoka.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Neljälle
- 1 hummeri
- 250 g vapaavalintaisia salaatinlehtiä
- 8 tuoretta herkkusientä
- 2 keitettyä kananmunaa
Rhode Island -kastike
- 4 dl majoneesia
- 1 rkl tomaattiketsuppia
- 1 rkl chilikastiketta
- ½ rkl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- halutessasi, 1 rkl konjakkia tai madeiraa
Koristeluun
- muutama tillinoksa
Valmistusohje
1. Rhode Island -kastike: Sekoita majoneesi, ketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Halutessasi, lisää hieman konjakkia tai madeiraa. Aseta kylmään tarjoiluun asti.
2. Huuhdo salaatti. Halkaise hummeri ja murra sakset. Irrota hummerinliha ja leikkaa suuriksi paloiksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Asettele salaattia neljälle lautaselle. Lisää herkkusieniä ja hummeria. Erottele keitettyjen kananmunien valkuaiset keltuaisista ja hienonna ne erikseen, ripottele annosten päälle. Koristele tillillä. Tarjoile Rhode Island -kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti