Taskurapucocktail

Cocktailit ravintola-alkuruokana juontavat juurensa 1950-luvulle. Nykyään alkupalacocktaileihin voi käyttää monia, jännittäviä salaattilaatuja, esimerkiksi taskurapujen seuraksi.

Neljälle

  • 1 purkki taskurapuja
  • 8 parsatankoa
  • salaatinlehtiä
  • 1 tomaatti
  • 4 tillinoksaa

Rhode Island -kastike

  • 4 dl majoneesia
  • 1 tl tomaattiketsuppia
  • 1 rkl chilikastiketta
  • muutama tippa puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi ½ rkl konjakkia tai madeiraa

Valmistusohje

1. Rhode Island -kastike: Sekoita majoneesi, ketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunalla, suolalla, valkopippurilla ja halutessasi konjakilla tai madeiralla.

2. Hienonna taskuravunliha. Sekoita lihat Rhode Island -kastikkeeseen. Suikaloi salaatinlehdet, säästä neljä salaatinlehteä koristeluun. Huuhdo ja suikaloi tomaatti. Täytä cocktaillasin pohja salaattisuikaleilla. Asettele päälle taskurapuseos ja tomaatit kauniisti. Koristele parsalla, salaatinlehdillä ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!