Kolme hyvää salaattia
Peruspohjalle voit improvisoida salaatin miltei mistä tahansa aineksista. Tässä muutama ehdotus. Tarjoile valmiina ostetun salaatinkastikkeen kanssa tai tee lempikastikkeesi.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kananmunaton
Ainekset
- 4 hengelle
Perussalaatti
- 250 g yhtä tai useaa salaattilaatua
- 1 tomaatti
- 10 cm kurkkua
Äyriäissalaatti
- 400 g katkarapuja tai purkkirapua
- 100 g herneitä (purkki tai pakaste)
- 100 g maissia (purkki tai pakaste)
- 12 parsaa (purkista)
Koristeeksi
- tilliä
- sitruunaa
Kanasalaatti
- 400 g grillattua kanaa/broileria
- 1 avokado
- 3 viipaletta pekonia
- 1/2 omena
Juusto- ja kinkkusalaatti
- 150 g palvi- tai keittokinkkua
- 150 g juustoa (emmental)
- 1/2 punainen paprika
- 4 ananasrengasta
Valmistusohje
1. Perussalaatti: Huuhtele, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Käytä mielellään eri lajeja, kuten frisée-, lollorosso-, rucola- tai tammenlehväsalaattia. Lohko tomaatti ja paloittele kurkku. Sekoita ainekset. Tämän jälkeet voit rakentaa salaatistasi sellaisen kuin haluat.
2. Äyriäissalaatti: Sekoita perussalaattiin herneitä, maissia, kuorittuja katkarapuja tai säilöttyjä rapuja sekä parsanpaloja. Koristele sitruunalla ja tillillä. Vinkki: tämän kanssa sopii Rhode Island -kastike.
3. Kanasalaatti: Paista pekoni rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä. Leikkaa kana tai broileri suupaloiksi. Halkaise avokado, poista siemen ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. (tipauta vähän sitruunamehua kuutioille, etteivät ne tummu) Kuutioi myös omena. Sekoita ainekset perussalaattiin. Vinkki: tarjoile curry- tai sinihomejuustokastikkeen kera.
4. Juusto- ja kinkkusalaatti: Kuutioi juusto ja kinkku, suikaloi paprika ja pieni ananasrenkaat. Sekoita ainekset perussalaattiin. Vinkki: Rhode Island -kastike toimii hyvin tässäkin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa