Hummericocktail
Ellei kaapistasi löydy vanhanajan cocktailkulhoja, tämän alkuruokacocktailin voi hyvin tarjoilla käyttäen kahta päällekkäistä kulhoa, josta alimmaisessa on jääpaloja.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 2 keitettyä hummeria
- 12 parsatankoa
- 10 herkkusientä
- ¼ salaatinkerä
Kastike
- ½ dl majoneesia
- ½ dl kermaviiliä
- 1 rkl chilikastiketta
- 1 maustemitta paprikajauhetta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- 4 sitruunalohkoa
- 4 tillinoksaa
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Lisää chilikastike ja mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla.
2. Sulata hummeri ja irrota lihat. Leikkaa lihat hienosti, säästä kynnet koristeluun. Kuori ja poista parsoista tarvittaessa puumainen osa ja keitä ne kevyesti suolatussa vedessä, valuta. Suikaloi salaatti hienoksi, leikkaa herkkusienet ohuiksi siivuiksi.
3. Laita salaattia ja herkkusieniä cocktaillasin pohjalle. Asettele päälle hummeria ja kaada päälle kastiketta. Asettele päälle parsaa ja hummerinkynsi, koristele sitruunalla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo