Hummericocktail
Ellei kaapistasi löydy vanhanajan cocktailkulhoja, tämän alkuruokacocktailin voi hyvin tarjoilla käyttäen kahta päällekkäistä kulhoa, josta alimmaisessa on jääpaloja.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 2 keitettyä hummeria
- 12 parsatankoa
- 10 herkkusientä
- ¼ salaatinkerä
Kastike
- ½ dl majoneesia
- ½ dl kermaviiliä
- 1 rkl chilikastiketta
- 1 maustemitta paprikajauhetta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- 4 sitruunalohkoa
- 4 tillinoksaa
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Lisää chilikastike ja mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla.
2. Sulata hummeri ja irrota lihat. Leikkaa lihat hienosti, säästä kynnet koristeluun. Kuori ja poista parsoista tarvittaessa puumainen osa ja keitä ne kevyesti suolatussa vedessä, valuta. Suikaloi salaatti hienoksi, leikkaa herkkusienet ohuiksi siivuiksi.
3. Laita salaattia ja herkkusieniä cocktaillasin pohjalle. Asettele päälle hummeria ja kaada päälle kastiketta. Asettele päälle parsaa ja hummerinkynsi, koristele sitruunalla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje