Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapusalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 hengelle

  • 16 rapua tai
  • 1 purkki liemeen säilöttyjä tai
  • pakastettuja ravunpyrstöjä
  • 1 kerä tammenlehväsalaattia
  • 200 g juuriselleriä
  • 1 iso hapan omena
  • ruohosipulia

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl vettä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria

Valmistusohje

1. Kastike: sekoita öljy, viinietikka, vesi, puristettu valkosipulinkynsi, pippuri ja suola. Valuta ravunpyrstöt lävikössä.

2. Huuhtele salaatti ja kuivata huolellisesti. Kuori selleri, leikkaa se ensin ohuiksi viipaleiksi ja sitten suikaleiksi. Ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä, valuta hyvin.

3. Huuhtele omena, mutta älä kuori sitä, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Levitä salaatinlehdet vadille, sen jälkeen sellerisuikaleet, omenakuutiot ja ravunpyrstöt. Kaada päälle kastike ja sirottele lopuksi ruohosipulisilppua.

Ellet raaski käyttää tuoreita rapuja tähän salaattiin, liemeen säilötyt tai pakastetut ravunpyrstöt käyvät yhtä hyvin. Tarjoile salaatti hyvän, rapean leivän kanssa.

Lisää aiheesta:

Oliivinen nizzansalaattiValkosipulilla ja inkiväärillä maustettu katkarapucurryScampisalaattiLämmin broilerinmaksasalaattiMausteinen ravunpyrstöpataCurrykatkaravut
ÄyriäissalaattiAlkuruoatSalaatitKastikkeet ja dipitKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Länsirannikon salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Marinoitu jättirapu-sardiinisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kanasalaatti

    Kolme hyvää salaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ravunpyrstösalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapusalaatti