Herkkusienisalaatti ja sinappikastike
Tässä salaatissa kastike on pääosassa. Luonnetta kastikkeelle antaa vaalea ranskalainen sinappi, jonka maku muistuttaa hieman piparjuurta. Käytä salaattiin kokonaisia tai paloiteltuja retiisejä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 300 g herkkusieniä
- kauden salaattia
- 1 nippu retiisejä
- 1 nippu ruohosipulia
- 3 rkl dijonsinappia
- 1 rkl punaviini- tai sherryviinietikkaa
- 1 munankeltuainen
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 dl kuohukermaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele ja puhdista salaatti ja retiisit. Puhdista herkkusienet ja leikkaa ne noin puolen sentin viipaleiksi.
2. Asettele salaatinlehdet, herkkusieniviipaleet ja retiisit kauniisti tarjoiluvadille. Hienonna ruohosipuli ja ripottele päälle.
3. Kastike: Sekoita sinappi, munankeltuainen ja viinietikka tehosekoittimessa. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja sekoita vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta kastike salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa