Herkkusienisalaatti ja sinappikastike

Tässä salaatissa kastike on pääosassa. Luonnetta kastikkeelle antaa vaalea ranskalainen sinappi, jonka maku muistuttaa hieman piparjuurta. Käytä salaattiin kokonaisia tai paloiteltuja retiisejä.

4 annosta

  • 300 g herkkusieniä
  • kauden salaattia
  • 1 nippu retiisejä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 3 rkl dijonsinappia
  • 1 rkl punaviini- tai sherryviinietikkaa
  • 1 munankeltuainen
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele ja puhdista salaatti ja retiisit. Puhdista herkkusienet ja leikkaa ne noin puolen sentin viipaleiksi.

2. Asettele salaatinlehdet, herkkusieniviipaleet ja retiisit kauniisti tarjoiluvadille. Hienonna ruohosipuli ja ripottele päälle.

3. Kastike: Sekoita sinappi, munankeltuainen ja viinietikka tehosekoittimessa. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja sekoita vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta kastike salaatin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.