Länsirannikon salaatti

Länsirannikon salaatti on kevyt herkku, joka maustetaan sitruunamehulla.

Ainekset

  • 200 g katkarapuja
  • 200 g sinisimpukan lihaa
  • 6 vihreää parsaa
  • 6 tuoretta herkkusientä
  • 200 g kurkkua
  • 100 g punaista paprikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl herneitä
  • 1 sitruunan mehu
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • salaattia

Valmistusohje

Sulata äyriäiset ja herneet jääkapissa. Keitä parsat. Viipaloi sienet, suikaloi kurkku ja paprika, pilko parsat ja murskaa valkosipuli. Yhdistä ainekset ja purista niiden päälle sitruunamehua.

Anna vetäytyä ja maustua puolisen tuntia ja lisää sitten hiukan oliiviöljyä. Revi rapeaa salaattia lautaselle ja lusikoi länsirannikon salaattia sen päälle.

Katso video!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!