Länsirannikon salaatti
Länsirannikon salaatti on kevyt herkku, joka maustetaan sitruunamehulla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 200 g katkarapuja
- 200 g sinisimpukan lihaa
- 6 vihreää parsaa
- 6 tuoretta herkkusientä
- 200 g kurkkua
- 100 g punaista paprikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl herneitä
- 1 sitruunan mehu
- 4 rkl oliiviöljyä
- salaattia
Valmistusohje
Sulata äyriäiset ja herneet jääkapissa. Keitä parsat. Viipaloi sienet, suikaloi kurkku ja paprika, pilko parsat ja murskaa valkosipuli. Yhdistä ainekset ja purista niiden päälle sitruunamehua.
Anna vetäytyä ja maustua puolisen tuntia ja lisää sitten hiukan oliiviöljyä. Revi rapeaa salaattia lautaselle ja lusikoi länsirannikon salaattia sen päälle.
Katso video!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti